Tattoo – no no!

Kampanjen ”Gadda för Gudrun” startades av Jonna Laurin och Therese Lopez. En personlig önskan om en tatuering blev samtidigt en kommentar till den senaste tidens debatt. ”Nej, feminismen har inte spårat ur”, skriver Laurin och Lopez på Facebook och kampanjens namn syftar på feministen och talespersonen Gudrun Schyman (FI).

– Vi var ett gäng tjejer som kände att vi ville göra den här tatueringen, lite för att peppa oss själva i den feministiska kampen helt enkelt. Och då tänkte vi att det kanske är fler som vill det – och det var det, säger Jonna Laurin.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/feminister-uppmanas-att-gadda-sig_3341900.svd

Tänk er, bara för tankesn skull, att någon skulle säga att varför inte förstora brösten. Bara för att visa att vi är kvinnor och stolta över det! Att vi vågar stå för våra kvinnliga attribut. Tror ni att en enda feminist skulle hylla ett sådant initiativ? Knappast.

Nej, jag skulle aldrig göra någon föränding på min kropp. Min kropp tillhör mig. Vad än några galna människor påstår. Om mna vill tatuera sig – fine. Vill man ha silikonbröst – fine. Men jag tycker att det verkar lätt sjukt om man gör något bara för att någon annan vill eller för att man till varje pris ska visa att man tillhör en viss grupp eller har en viss åsikt.

Och- är det inte just det feminism till viss del handlar om? Vi är alla olika och ska respekteras för det, oavsett kön.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/feminister-uppmanas-tatuera-sig/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: