Även kristna och vita förföljs- vad än vänsterrörelsen säger!

80 procent av alla som utsätts för religiös diskriminering i dag är kristna. En ny bok sammanställer fakta – och gör upp med myterna – om förföljelsen av kristendomen runtom i världen.

Man behöver inte följa med utrikesnyheterna alltför länge för att upptäcka att troende kristna är offer för svår förföljelse på många ställen i vår värld. Här några rubriker från den senaste tiden: ”Sju egyptiska kristna avrättade i Libyen”, ”Bombattack mot kyrka på Zanzibar”, ”Kristna i Raqqa i Syrien tvingades ingå pakt om underkastelse under islamistiskt styre”.

Men kristenedom förknippas hos allmänheten med kyrklig maktutövning och europeisk kolonialism. Men troende kristna idag är oftast icke-vita icke-europeer!

Den sekulära människorättsorganisationen Internationale Gesellschaft für Menschenrechte har gjort bedömningen att 80 procent av alla som utsätts för religiös diskriminering i dag är kristna. Orsaken till varför just kristna är illa ute är bland annat att kristendomen är den största världsreligionen och att den växer dramatiskt i många länder, vilket alla inte gillar. På många håll går dessutom kristna i spetsen för kampen för mänskliga rättigheter vilket har sitt pris. Det är också skäl att minnas att det i länder där kristna förföljs också finns andra grupper som drabbas av samma våld.

Till vänster tar man inte troende kristna på alllvar eftersom de är religiösa. Och till höger är det hela främmande. Och Svenska kyrkan är som bekant mer intresserad av ockuperade palestinier än av förföljda kristna.

Den kristna människorättsorganisationen Open Doors gör varje år upp en lista över de 50 länder där förföljelsen av kristna är värst. Årets lista toppas än en gång av Nordkorea. Sedan följer nio muslimska länder: Somalia, Syrien, Irak, Afghanistan, Saudiarabien, Maldiverna, Pakistan, Iran och Jemen. Saudiarabien är ett land där ingen som helst annan religionsutövning är tillåten än kungadömets version av islam. Landets 2–3 miljoner kristna – de flesta är gästarbetare – har inte en enda kyrka eller ett kapell att samlas i och till och med samlingar i privathem är förbjudna. Trots detta och trots landets könsapartheid fann Malmö stad det för några år sedan angeläget att genomföra ett skolutbyte med saudierna för att ge Malmöeleverna mångfaldserfarenheter.

http://www.svd.se/kultur/understrecket/fakta-om-varldens-mest-forfoljda-religion_3365802.svd

Kristna är precis som alla andra religiösa. De har både förföljts och förföljt.

Och så är det även då det gäller rasismen i Sverige. Debatten om strukturell rasism och vithetsnormer är djupt problematisk. Den saknar bredd, eftersom den bortser från hur etniskt svenska arbetarklassungdomar drabbas. Sverige behöver införa nolltolerans mot rasism i alla svenska skolor, skriver Robert Hannah och Simona Mohamsson (FP).
I många förorter är det värsta man kan vara ”svensk”. Och ord som svennehora, svennebög, bonde, svennerasist, och jävla svenne är ord som svenskr får höra varje dag där. Dessa personer som också står långt ner på samhällsstegen röstar på SD i valen i stället för att berätta hur DERAS vardag ser ut.

Många svenska förortsungdomar känner ingen samhörighet alls med svenskhet, utan likställer det med att vara kallhjärtad och mesig. Något som man vill markera avstånd ifrån. Vidare finns en attityd om att kvinnlig svenskhet är liktydigt med att vara lättfotad och sakna moral. Om en svensk tjej med utländsk bakgrund står upp för sina rättigheter och lever lika fritt som killar har hon i mångas ögon ”försvenskats”, vilket ses som förkastligt.

Den senaste tidens debatt om strukturell rasism, vithetsnormer och rasifiering som vänsterrörelsen driver är djupt problematisk. Den saknar bredd eftersom den helt bortser från hur etniskt svenska arbetarklassungdomar drabbas av rasism i bland annat förortsskolor. Man väljer att bortse från den rasism som dessa ungdomar drabbas av enbart eftersom de är vita och etniskt svenska. Detta fastän dessa ungdomar inte kommer från någon maktelit, utan oftast tvärtom från mindre bemedlade familjer. Debatten saknar även djup då debattörerna inte ger några som helst svar på hur man genom politiken kan bekämpa intolerans. Vänsterns fixering vid hudfärg och ras snarare befäster uppdelningen i ”vi” och ”de” och skapar ännu mer splittring.

Men all rasism är rasism oavsett om den drabbar majoritetsbefolkningen eller minoritetsbefolkningen. Även rasismen som drabbar etniska svenskar måste bekämpas.

http://www.dn.se/debatt/aven-rasism-mot-etniska-svenskar-maste-bekampas/

Men har ni sett på fan! Så fort som denna artikel publiceras så blir det et jävla liv på Twitter! Judith Kiros från den antirastiska sajten Rummet menar att dessa folkpartister fiskar SD-röster!

http://www.aftonbladet.se/debatt/article18558133.ab

Men fattar hon ingenting??? Det är ju en artikel MOT SD, en artikel som vill FÖRHINDRA röster på dem! Har hon ens läst artikeln?

– Visst ska man jobba med tolerans för att få bort dåligt beteende när vita blir kallade svennejävlar, men det handlar om rasistiska fördomar om vita. Det är något helt annat att rasifierade blir utsatta för strukturell rasism genom att på grund av sin hudfärg eller ursprung inte få jobb eller bostad, säger hon.

Men hur många gånger blir svenskar bortsorterade eftersom man måste kvota in enligt diskrimineringslagar? Hur ser hon på det?

Och visst handlar det mycket om den individuella situationen. Robert Hannah säger att han har fått ta mycket mer skit för att han är homosexuell än för att han har invandrarbakgrund.

Och räknas det som ett hatbrott om ett gäng invandrarkillar hoppar på en svensk och slår ner honom på grund av att han är svensk?

Ty det verkar som om vänsterpolitiker och journalister bara ser en sida av myntet. Det finns svenskar som är idioter, det finns invandrare som är idioter. Demonstrerar man mot nazisters våld är det något fint, demonstrerar man mot invandrares våld är man rasist. Är väl inte ALLT våld fel?

Nej, ibland undrar jag om det inte är de som hänger på ”Rummet” och extremvänster som är de värsta rasisterna…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: