Gudrun Schyman har inte helt rätt

Kungen har för andra gången blivit morfar och diskuterade barnuppfostran i lettisk tv i helgen. Framför allt betonade han vikten av närvarande föräldrar.

– De flesta vuxna människor, föräldrar, arbetar. Nu för tiden, med det nya samhället så arbetar båda föräldrarna och finns inte alltid där för att ta hand om sina barn. Det tror jag är en av farorna inför framtiden, säger han till LTV, enligt Expressen.

Gudrun Schyman, talesperson för Feministiskt initativ, säger till SvD att uttalandet känns gammaldags.

– Signalen blir att ”det var bättre förr” och det är ju lätt att tro att detta ”förr” var just när mamma var hemma och pappa jobbade.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/schyman-kritiserar-kungens-uttalande-om-barnuppfostran_3394800.svd

Men bara för att inte båda föräldrarna jobbar så behöver det väl inte betyda att det är mamman som är hemma? Problemet idag är väl inte att kvinnorna yrkesarbetar utan att inte NÅGON, VARKEN mannen eller kvinnan är hemma hos barnen. Alla barn MÅR inte bra av att vara på dagis, barn är individer de också! Och anser ni att barn är en kvinnofälla eller att man inte har råd att vara hemma, skaffa inga barn då!

Kungen menar att han själv skulle vilja ha haft mer tid med sina barn i stället för att ha varit borta så mycket. Är det fel?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: