Heter du Linda eller Alice bör du kanske inte åka till Saudiarabien

Maya, Alice och Linda är inte längre tillåtet i Saudiarabien. Nu förbjuder landet femtio namn som är förknippade med kungligheter eller anses vara hädiska.

Det är Saudiarabiens inrikesdepartement som har beslutat att förbjuda föräldrar att döpa sina barn till vissa namn. De berörda namnen sägs strida mot landets kultur, religion eller kungahus. Eller så är de icke-arabiska eller anses olämpliga på andra sätt, uppger Gulfnews.com.

Bland annat är Amir (prins) inte längre önskvärt, liksom Abdul Nabi (profetens slav), Sumuw (ers höghet), Malek (kung) och Malika (drottning)

I vissa fall är det oklart varför namnen anses olämpliga. En del av de förbjudna namnen är även vanliga bland araber, till exempel Malak (ängel) och Jibrel (Gabriel).

http://www.dn.se/nyheter/varlden/linda-och-alice-forbjuds-i-saudiarabien/

Listan på förbjudna namn tar dock inte upp Muhammed eller Jesus, vilket man skulle kunna tänka sig att förbjuda eftersom det är för heligt eller för västerländskt.

Ja, hjälp! För något år sedan fick inte Muhammed stå med på Coca-cola-flaskor, nu får inte föräldrar i Saudi döpa sitt barn till Alice.

Vad kommer härnäst? Man får inte inresetillstånd till Tyskland om man heter Adolf?

Som sagt, man slutar aldrig att förvånas…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: