Danska ungdomar presterar bättre i Pisaundersökningen- men dricker mer!

Danska ungdomar super mest i Europa. Här säljs öl på gymnasisternas skolfester, något som både politiker och de flesta föräldrar ställer sig bakom. Inget av de större partierna vill gå lagvägen för att stoppa tonårssupandet. Man menar att det är bättre att de dricker öl då vuxna är med än att de dricker starkare saker då vuxna inte ser.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/har-dricker-unga-mest-i-europa-aven-pa-skolfesten-saljs-det-ol/

Kan man lugnt hålla med om. Här i Sverige skulle man ju få fängelse om något sådant förekom på skolfester med vuxnas acceptans kring det hela. Och om nu supande och drogande skulle vara så farligt – hur kommer det sig då att danska ungdomar presterar bättre i skolan än svenska ungdomar?

I Danmark diskuteras öppnade av coffeeshops, här i Sverige drar man sig för att tala öppet om droganvändande, eftersom man inte vill hamna i ett brottsregister. I Sverige förbjuds prostitution och lättklädda kvinnor i feminismens namn- trots att det är just utsatta kvinnor som förlorar mest på det. I andra länder är köp av sexuella tjänster tillåtet, även i Danmark är det så.

Nä, lite mer avspändhet efterlyses…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: