Ganja gör mycket bra!

Aftonbladet har låst ytterligare en artikel. Nämligen en artikel som handlar om att cannabis håller på att omvärderas. Synd att jag är för sniken för att betala…

http://www.aftonbladet.se/nyheter/vetmer/article18754796.ab?teaser=true

Men en annan artikel får man läsa. Nämligen den om mammor i Frankrike som vill legalisera marijuana. Rose Labrouste, 61, tar upp att ganja hjälper mot ett antal sjukdomar och besvär. Likaså menar hon mycket riktigt att om folk berusade sig på gräs i stället för alkohol så skulle våldet minska väsentligt.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18770073.ab

Och Rose Labrouste är inte den enda. Även Joep Oomen framhåller de medicinska studierna som visar att cannabis lindrar smärta, men även sjukdomar som Crohns, MS och epilepsi.

– Jag har varit i Sverige några gånger och vet att där är alkohol väldigt socialt accepterat, däremot inte cannabis. Men det är en tidsfråga innan ni kommer till samma slutsats som andra länder som bygger sin lagstiftning på vetenskaplig kunskap.

Encod vill inte bara göra cannabis, utan även kokablad och opium lagligt. Enligt Joep Oomen är förbud mot dessa droger att lämna hela marknaden oreglerad åt den kriminella undre världen.

Så sant, säger Pinglan. När ska man ta förnuftet till fånga i Sverige? Alla som röker cannabis missbrukar inte cannabis. Dessutom – är det så att man får misbruksproblem med en illgal drog så nog fan blir det konsekvenser om du söker hjälp. Det är inte bara ungdomar som röker, det finns även äldre som vill kunna röka hasch legalt.

Nej, titta i stället på de platser på jorden där du inte straffas för vad du stoppar i dig. Där din kropp är din och inte statens!

Annonser

2 svar so far »

  1. 1

    Maria said,

    Enligt Ted Goldberg så har merparten (96%) av cannabisbrukarna ett oproblematiskt användande.
    Endast 4% missbrukar alltså drogen.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: