Pinglan gillar ostkaka

Så var det dags för det tredje Inför Eurovision Song Contest på SVT1. Christer Lindarw och Charlotte Perelli var i panelen denna gång.

Men vad tyckte Pinglan om årets bidrag?

För Schweiz tävlar Sebalter, som har italienska som modersmål med ”Hunter of stars”. Jag fattar nada. Varför är det kockar med i videon som kastar spagetti? Lite verkar låten som ett skämt, men den är för dålig för att vara ett bra skämt. Jag tror inte heller på att detta funkar live.

Så till Makedonien. Sångerskan Tijana Dapčević sjunger ”To the sky”. Hon ser ut som Annie Lennox men låten är skit och hon sjunger kasst. Jag går dock lite igång technotonerna…

Georgien tävlar med rena hippielåten. The Shin & Mariko sjunger ”Three Minutes of Earth”, en låt som byter tempo hela tiden. Videon är också totalt psykedelisk. Gjorde de låten EFTER att ha ätit Lettlands bakade kaka??? Eller är röka-musik ”da thing”? Kul att Charlotte Perelli tycket att det var en ”skön känsla”!

Norge skickar dörrvakten och FN-soldaten Carl Espen till Danmark. Han sjunger ”Silent Storm”, en låt som handlar om en man som har svårt att visa känslor. I detta fall handlar det mycket om framförandet i Danmark. Detta kan skrälla och gå riktigt långt, men det kan också floppa.

Polen är tillbaka i tävlingen efter några års uppehåll. Låten heter ”Slavic girls” och nog visas det tuttar en masse. Feministerna rasar mot Donatan & Cleo, som till råga på eländet hyllar kommunism och kritiserar kyrkan. I Polen är sådant kontroversiellt. Undrar just om denna blandning av punk och folkmusik går hem…

Österrikes bidrag sjungs av Conchita Wurst. Han? hon? hen? sjunger GUDOMLIGT bra. Bidraget heter ”Rise like a Phoenix” och det är pampigt så det förslår! YES, såhär ska en powerballad framföras! Men VAD kommer ryssarna att säga, homofob som Putin är…

Så till Malta. Bidraget spelas på ett konstigt instrumet och heter ”Coming home”. Gruppen heter Firelight och videon anspelar på att det var 100 år sedan Första världskriget bröt ut. Detta låter som en blandning av folkmusik och dansband. Och även om de sjunger bra så tror jag tyvärr att detta drunknar i den andra musiken. Panelen går dock igång på detta.

Vitryssland står för tävlingens andra kaklåt, ”Cheesecake”. För första gången har visst inte presidenten ändrat i låten (men det kanske han BORDE ha gjort). Videon känns lite som ett skämt, så det hänger helt på av sångaren TEO kommer att göra på scenen. Tyvärr gillar jag detta lite grann.

Så till Irland, och nu kommer det ÄNTLIGEN en BRA låt. Denna schlager går jag igång på, även om panelen är skeptisk. Detta är dansant, men man hör att låten kommer från Irland. Låten heter ”Heartbeat” och artisten är Can-Linn feat. Kasey Smith.

Mitt favoritbidrag för ikväll kommer dock från Grekland, där tävlingen är stor, 80% kollar på den nationella uttagningen där. Låten heter ”Rise up” och framförs av Freaky Fortune feat. Risky Kidd. Det är både rap och techno, och techno har jag saknat länge i ESC!

Så långt Pinglan ikväll…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: