Det är inte bara nazister som hatar judar – och det finns judar som röstar på SD

Björn Wiman skriver i en krönika i DN om nationalistiska on nazistiska rörelser vinner mer och mer mark i Europa och att därmed judarna får skulden för allt ont i världen.

http://www.dn.se/kultur-noje/kronikor/bjorn-wiman-judarna-har-alltid-spelat-huvudrollen-i-det-globala-dramat/

Han tar bland annat upp Putins hat i Ryssland mot judarna. Men judar har alltid varit förföljda där. Under sovjettiden hade de det riktigt svårt. Och en tysk sociolog, Peter Ulrich, höll en föreläsning i Stockholm om antijudiska stämningar i -dagens Tyskland. I sin forskning ser Ullrich tecken på en uppmjukning av det tabu som har funnits mot antisemitiska yttringar efter andra världskriget, framför allt i den gråzon som kallas ”sekundär antisemitism”: den mer subtila variant som kan sammanfattas i den berömda sentensen om att tyskarna aldrig kommer att förlåta judarna för Auschwitz.

Men det nämns inte ett ord om hur judar har det i muslimska länder. Många araber jämställer nämligen judar med Israel. Vad säger pk-folket om det?
Och att tyskarna ”inte förlåter judarna för Auschwitz” är väl inte konstigt. Folk som inte ens var födda under Andra världskriget får höra att de är judemördare, nazister, etc. Jag minns då TV-serien ”Förintelsen” visades för första gången på 70-talet. En kvinna som var gift med en tysk man, jag tror till och med att de hade bott i Tyskland, men det vill jag låta vara osagt, skrev att hennes dotter mobbades för att hon var invandrare, och då TV-serien visades så var dottern inte vara utlänning utan även antisemit! Och jag har vänner i Tyskland som säger att detta ÄR et svårt ok att bära, även om man får vara stolt över att vara tysk, vilket är mer än man tycks få vara om man är svensk…

Alltid otäckt då oskyldiga drabbas, oavsett om det är judar under kriget eller tyskar efter kriget. Nu talar jag om attityderna, inte om att judar dödades av staten och tyskar ”bara” blir mobbade.

I DN kan man också läsa Karin Bojs’ krönika om att vi alla är ättlingar till invandrare, vilket nazister bör ha i åtanke, men inte har, eftersom nazister per automatik är idioter.
http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/karin-bojs-vi-ar-en-blandning-av-invandrare/
Europas första jägare var mörkare än vad européer är idag. Men – fanns det inte någon anledning till att folk blev ljusare, då? De första människorna var mörka, det vet väl var och en som har läst lite historia. Och faktum är att mörka människor tål stark sol bättre, ljusa människor tillgodogör sid d-vitamin bättre, vilket är nödvändigt i solfattiga områden. Är man rasist om man förstår evolution?

Även invandrare röstar på SD. Invandrare som vill motverka utanförskap och segregation. Som vill att invandrare och svenskar ska kunna leva tillsammans. Som är trötta på att man anklagas för att vara rasist då man kritiserar samhället. Som vill att man måste anpassa sig efter varanandra och som inser att mångfald inte bara är av godo. Som är trötta på att de som flytt från helvetet bara klagar på hur hemskt det är i ett land där det är fred och läkarvård är gratis. Som inser att inte all kritik av dig är ett rasistikt påhopp utan kan bero på den dålig dag. Som vill krossa rasismen och ha rätt att säga sin mening utan att bli påhoppade och uteslutna.

http://www.svd.se/kultur/de-nya-nationalisterna_3499892.svd

Intressant är också att SvD är noga med att betona at Sverigedemokraterna är utbrutna ur ett nazistparti. Kanske för att de bara var mot invandrarpolitik, inte invandrare, men sådan väljer svensk media att fötiga. SD:are själva menar att det är cirka 2 procent som är rasister, andra är mer kritiska till invandrarpolitiken och känner sig bara inte hemma inom Alliansen eller de Rödgröna.

Men svenska journalister menar bara att var du är född utomlands inte är något vaccin mot fördomar. Vm har över huvudtaget påstått det? Rasism finns i alla kulturer, nationer och hudfärger, likaså en kritik mot ett lands politik.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: