Varför inte förbättra i stället för att yrka på förbud?

Synen på marijuana liberaliseras snabbt i allt fler delstater i USA. På ett par månader fick Colorado in mer än sex miljoner dollar i skatteintäkter.

Colorado och Washington State är hittills de enda delstater i USA som tillåter bruk av marijuana för nöjes skull, men en stark liberaliseringsvåg i synen på marijuana råder i landet, både bland väljare och folkvalda.
Till Colorado flyttar nu familjer som vill ha tillgång till substanserna för sina sjuka barn. I delstater med hårdare lagstiftning riskerar de att åtalas om de skaffar marijuana mot exempelvis epilepsi.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/liberal-syn-pa-marijuana-ger-pengar-och-problem/

Naturligtvis måste man som svensk tala om en liberaliseringsvåg! Att cannabis har använts både som medicin och rekreationsdrog i årtusenden talar man inte im i Sverige. Här är hasch och marijuana dödsknark som bör jämställas med heroin. Och i DN talar man om drogkarteller i Colorado, penningtvätt, odlingar nära skolor, gatewayteorier – och att heroin ökar kraftigt, vad nu DET har med saken att göra? Skulle man skriva i svenska tidningar att kokainet börjar flöda om man skulle sälja alkohol på Konsum? Är det inte bättre att man lagstiftar om att man inte får odla vid skolor, precis som att man inte får ha försäljningsställen av cannabis vid skolor i Nederländerna? Varför inte verkligen ta reda på om man blir dum i huvudet av att röka (vilket aldrig kan bevisas) och sluta sprida lögner om cannabis?

Dessutom så upprepar man i artikeln att cannabis är olaglig på federal nivå och att det är många unga som testar. Kort sagt, cannabis är hemskt och självaste president Barack Obama är ett pucko som menar att cannabis inte är farligare än alkohol!

Jag skulle snarare påstå att det är svenska journalister som är puckon…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: