Kommer man att anmäla Talang Sverige 2014 som sexistiskt?

American Apparel har varit i blåsväder förr. Tjejer har varit avklädda medan killar har varit påklädda. Nu har de hamnat i blåsväder igen. Men för vaddå, denna gång? I DN visas en bild från deras nya reklamkampanj, och vad är sexistiskt med den bilden?

http://www.dn.se/ekonomi/nya-anklagelser-mot-american-apparel/

Kan någon klok feminist (om ni finns) förklara det för mig, vad som är sexistiskt med att ha en t-shirt och en kjol på sig?

Men svenskar är nog tamejfan världens mest lättkränkta folk. Inget annat land i världen tycks anse att så mycket är sexism eller rasism.
http://www.dn.se/ekonomi/reklam-ansags-konsdiskriminerande/
http://www.dn.se/ekonomi/svenskar-bast-pa-att-anmala-sexistisk-reklam/

http://www.dn.se/ekonomi/reklamerna-som-anmaldes-mest-2013/

Och om man proteserar mot sexism så utsätt man tydligen för näthat. Sjukt att man inte får ha sina åsikter ifred, men jag tvivlar starkt på att de är de enda som får ta skit.
http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/nu-skickar-julia-kravbrev-till-nathatarna/
Det är till månt och mycket journalister som framställer att kvinnor, och enbart kvinnor, får ta emot hat. I DN kan man läsa att ett år efter att Uppdrag granskning sänt ett progam om kvinnor och näthat, så får kvinnorna fortfarande ta emot hot och hat via nätet. Och det mer än tidigare då man läser rubriken. Läser man hela artikeln så får de visserligen fortfarande ta skit, men i klart MINDRE utsträckning än tidigare!
http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/polisen-forstar-fortfarande-inte-att-natet-ar-en-brottsplats/

Tja, jag undrar bara när någon kommer att anmäla Talang Sverige 2014 för sexism. Såg på TV3 play hur de kvinnliga jurymedlemmarna Carolina Gynning och Shirley Clamp slängde ur sig kommentarer till manliga deltagare i programmet som ”nästa gång räcker det inte med att sära på benen utan jag vill se hela paketet” (sagt till akrobater), ”jag hade förväntat mig att du gjorde mer med dina kulor” (visserligen sagt till en magiker som trixade med kristallkulor, men, i Sverige är ju allt sexism), ”du gjorde tillräckligt med dina kulor” (till samma kille), ”jag är djupt besviken, ni har för mycket kläder på er” (sagt till två luftakrobater klädda som gladiatorer).

Desvärre misstänker jag att det inte är lika angeläget att klaga då det är till KILLAR kommentarerna riktas. Ty enligt samma människor som anser det inte finns kvinnor och män så är det ändå så på något konstigt sätt att det bara är kvinnor som kan kränkas.

Undrar förresten vad http://aktivarum.wordpress.com/ säger om detta?

Annonser

2 svar so far »

  1. 1

    Christer said,

    Bra skrivet!


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: