Ryska skildringar

Det är olika hur ryska medier har skildrat Conchitas seger. Några har skrivit om förfallet i väst där kvinnor har skägg och det anses som naturligt.

Andra menar helt riktigt att detta faktiskt är en sångtävling och oavsett man eller kvinna, med eller utan skägg, så vinner helt enkelt den låt Europa tycker är bäst.

http://www.dn.se/kultur-noje/sa-rapporterar-ryska-medier-om-conchita-wursts-seger/

Ytterligare vissa meningar snuddar vid det jag berörde igår, nämligen att var framtoningen som gav poäng och inte numret i sig.

Ytteligare andra uttrycker slg rent rasistiskt.

– För femtio år sedan ockuperade Sovjets armé Österrike. Vi gjorde ett misstag som befriade Österrike, vi borde ha stannat kvar, tillade Zjirinovski, som gjort sig känd för bland annat för sina överdrivna uttalanden.

Inte en tanke på att Conchita Wurst har fått ta skit även i Österrike. Precis som att inte alla gillar Dana International i Israel.

Men rabaldret verkar vara värre än då Dana vann. Och det var inte okontroversiellt ens då. Kan det vara så att Dana faktiskt sade ”jag är en kvinna, även om jag råkade födas som man”. 2007 tävlade DQ med ”Drama Queen”. https://www.youtube.com/watch?v=wy1fdc3H6xs
Han är man, men klär sig i kvinnokläder. (Han gick för övrigt inte till final.)
Conchita är man, kallar sig för ”hon” men ämnar inte göra könsbyte. Detta kan nog förvirra och störa. Aram MP3 från Armenien sade att Conchita var ornormal och att hon fick bestämma sig för om hon var man eller kvinna. (Intressant att man inte buade åt Armenien där man också försökt få bort Österrikes bidrag i år – och där DESSUTOM artisten har yttrat sig negativt om detta även, om han pudlade.)

Nyhetsbryån AFP konstaterar dock att Österrike fick fem poäng av Ryssland och att deras eget bidrag kom på sjunde plats.

http://www.svd.se/kultur/eurovisionsfinalen_3546460.svd?sidan=8

Att musiken i åratal har haft en alltmer reducerad betydelse i ESC väl är knappast någon nyhet, men journalisten Johar Bendjellouls drar det ett steg längre i sin beskrivning av tävlingen – härom morgonen i Gomorron Sverige – som ”kitsch och politik, ungefär 50/50”.

Det blir 0% över till musiken, det.

http://hakans-blogg.blogspot.se/2014/05/kanske-dags-att-byta-namn-pa-tavlingen.html

Och att det ligger mer på vilken show de har och mindre på vilken låt det är, det har jag tänkt på länge. Jag minns då Herreys vann 1984 och undrade då om med var en danstävling eller en sångtävling, och det var ju ingenting jämfört med hur det är nu!

Även denna feministiska blogg har rätt i att det stör att många menar att Conchitas vinst mot Putin och Ryssland som om de vore ensamma i Europa om att hata hbtq. Det finns konservativa krafter (och uppenbarligen även kommunistiska som i Ryssland) som vill bekämpa det som inte är ”normalt”.

http://intersektionellsolidaritet2.wordpress.com/2014/05/11/en-delseger-men-inte-mer/

Och jag vill även som ”Micke” som kommenterar i Schlagerpinglans blogg ”ge en kram till systrarna Tolmachevy för allt det som de tvingades utstå från omogna människor som inte passerat blöjstadiet. Var fanns snacket om tolerans och liknande när dessa tjejer fick ta det hat som är riktat mot helt annat håll.”

http://www.schlagerpinglan.se/blog/2014/05/11/resultatet-eurovision-song-contest-2014-finalen/#comments

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen/article18862802.ab

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: