Sverige är verkligen unikt på fel sätt

På fredag är det 6 juni, Sveriges nationaldag. Borzoo Tavakoli flydde hit 1988, till det som var hans drömland. Men under dessa 25 år har något hänt: Världens mest utvecklade välfärdssystem har monterats ner, skriver Borzoo Tavakoli.

http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/jag-har-sett-sverige-bli-unikt-pa-fel-satt/

En riktigt bra artikel, om jag får säga det själv. Invandrare som kommer hit får lära sig att:

• En miljon bostäder hade på tio år byggts i detta land med bara åtta miljoner invånare.

• Landet har världens högsta levnadsstandard. Det finns ingen fattigdom i landet.

• Landet har världens lägsta arbetslöshet. Det fåtal som saknar arbete får sin tillvaro tryggad av samhället.

• Pensionssystemet garanterar en trygg ålderdom även för arbetarklassen.

• Utbildningssystemet ger lika möjligheter för alla barn och ungdomar oberoende av deras sociala bakgrund och tjockleken på föräldrarnas plånbok.

• Alla har rätt till en likvärdig sjukvård

Då Borzoo Tavakoli kom till Sverige frågade man honom dock varför han vills just till Sverige som hade den största andelen alkoholister och självmord i hela Europa. Ohc idag är han förvånad över att:

• finns ett rasistiskt parti som har ”nolltolerans mot rasism”?

• väger man de gamlas blöjor för att se om de har kissat ner sig tillräckligt mycket för att få en ny?

• finansieras privata vinstdrivande skolor med allmänna medel? (jovisst, han glömde Pinochets Chile)

Mycket kan även jag förvånas över. Trots att det byggs så många bostäder är det ändå svårt att hitta någonstas att bo. Om man inte har gott om pengar. Fattigdom HAR vi i landet och det sedan cirka 20 år tillbaka, skulle jag säga. Det var då man började se tiggare på stan och i tunnelbanan och nu har det dessutom kommit utländska tiggare hit. Även i småstäderna är tiggare vardag idag.
Vad gäller arbetslösheten så om den är den lägsta i världen här i Sverige, tja, då ÄR vi för många människor på jorden. Så är det bara.
Pensionen ger inte mycket i plånboken, och talar man om likvärdig vård, så nog gäller det att se till vilket hem man hamnar på när man blir gammal så man inte behöver gå runt med kiss och bajs i blöjan. Hur många anhöriga får inte idag slåss för en bra vård för sina gamla?
Det är fortfarande mestadels ungdomar från högre socialgrupper som studerar vidare. Men det beror nog lika mycket på tradition och att man uppmuntrar olika beroende på vilken samhällsklass man tillhör. På privatskolor är de fortfarande rika föräldrar som betalar. Jag får ofta intryck av att på internatskolor är det även de barn vars föräldrar har pengar men av någon anledning inte vill ha barnen omkring sig, men rätta mig gärna…
Vad gäller SD så är inte alla rasister, men, de drar ju till sig sådant. Sedan ska man veta att det är något så unikt som ett vänsterparti som är invandrarfientligt. Soraya Hashim fick mer eller mindre spel då Frerdick Federley sade det, men det är inte nytt att Federley uttrycker sig så. Han skriver det ju redan i sin självbiografi ”Bara jag”.

Och visst är Sverige fantastiskt. På helt fel sätt. Hur kan man kalla detta ett välfärdsland idag där folk inte har råd att köpa mat, för att inte tala om att gå till tandläkaren. Tandläkarkostanderna är troligen de högsta i Europa, och idag kan men faktiskt se på folks tänder om de har pengar eller inte. I Sverige, världens rikaste land. http://annhelenarudberg1.blogspot.se/2014/06/vad-ar-sverige.html

Men kanske är det bara något vi har blivit matade med. Att detta land skulle vara så fantastiskt. Och, inget är ju hållbart för evigt.
http://snowrollersden.blogspot.se/2014/06/ett-sverige-som-kanske-aldrig-funnits.html

http://anybodys-place.blogspot.se/2014/06/varning-nationalism.html

En dag lämnar jag säkert detta land där man har den hårdaste narkotikapolitiken i hela västvärlden och där man inte får säga något illa om vissa grupper men kan kasta hur mcyket skit som helst på andra. Att jag inte firade nationaldagen igår förstår ni säkert. Ty om blommor i håret är rasism så är med största sannolikhet fanor det också…

Annonser

1 Response so far »

  1. 1

    cybercygni said,

    Alla har råd att gå till tandläkaren om de slutar röka.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: