Hade det varit tvärtom så hade man inte varit lika entusiastisk

Sommarens ”Allsång på Skansen” blir historiskt. För första gången någonsin leds den anrika SVT-sändningen av en kvinna.

När sångerskan Petra Marklund tar över stafettpinnen efter Måns Zelmerlöw är dessutom 20 av 38 grupper och artister helt eller delvis kvinnliga.

En skön revansch för SVT som under flera år fått kritik för att genom sina artistbokningar skapa en manlig dominans i programmet.

http://www.dn.se/kultur-noje/de-ar-med-i-allsang-pa-skansen/

Ursäkta, men blev det inte lite syftningsfel där? Hur kan en artist vara delvis kvinnlig? Någon av artisterna som är intersexuell eller transsexuell?

Vad som också är lite intressant är hur entusiastisk man är över att det är en kvinnlig programledare och att majoriteten av artisterna är kvinnor. Visst, det är roligt att det kommer en ny programledare, men det roliga är att det är en duktig person, inte vilket kön hen har. Och hade majoriteten av artisterna varit män hade man klagat på det. Det har ju förekommit i melodifestivalsammanhang. Ska det vara jämlikt efter konstens alla regler ska det väl vara fifty-fifty. Men för vissa feminister är det bara jämlikt om 100% är kvinnor.

Är det inte viktigare att skita i folks kön då man bokar dem för jobb i stället för att införa genusdagis, jag bara undrar…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: