Helt rätt att hon ska betala mer!

Det var korrekt att en homosexuell kvinna i Linköping fick betala en högre avgift än en heterosexuell vid insemination. Det slår Linköpings tingsrätt fast. Anledningen är enligt rätten att situationen faller utanför landstingets uppdrag att bedriva sjukvård, eftersom kvinnans partner saknar biologisk möjlighet att producera spermier.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/tingsratten-ratt-att-lesbisk-fick-betala-mer/

För en heterosexuell kvinna vars partner inte kan producera spermier handlar det däremot om skada eller sjukdom, anser rätten, vilket gör att sådana par hamnar i en högre prioriteringsgrupp.

Men för homosexuella är det ju inte just någon brist på faktorer som bidrar till att de känner sig diskriminerade. HomO kommer med största sannolikhet inte godta detta eftersom barnlösheten är lika ofrivillig hos både heterosexuella par och hos homosexuella. Hur kan den vara det när det är en möjlighet i det ena fallet och en omöjlighet i det andra fallet?

Då man talar om frivillig barnlöshet, eller barnfrihet, talar man ju bland annnat om ifall man är fertil. Då man frågar kvinnor om de tänker skaffa barn eller inte, så frågar man kvinnor i en viss ålder, som har biologisk möjlighet att bli mamma. Om man är 60 år och inte vill ha barn är man ju både frivilligt och ofrivilligt barnlös, så att säga.

Och det är inte biologiskt möjligt att få en mini-me med en anna kvinna. Naturen funkar tyvärr inte så.

Nåväl, händelsen med kvinnan som fick betala 3.000 för insemination för att hon var lesbisk medan hetrosexuella får betala 600 har anmälts till DO. Fortsättning lär följa…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: