Människan har aldrig varit på månen – eller?

I en ny serie för Sveriges Radio P1 kommer programledarna Martin Wicklin och Tove Palén att granska populära konspirationsteorier. ”Genier & foliehattar” kommer utforska ämnen som Area 51, chemtrails, månlandningar och hemliga sällskap.

http://www.dn.se/kultur-noje/sr-granskar-konspirationsteorier/?l

”Konspirationsteorier kan ju vara harmlösa och roliga, som den att människan aldrig landat på månen. Men också farliga och vidriga när dom riktas mot grupper och människor. Till exempel den seglivade myten att romer stjäl barn eller att judarna styr världen”, skriver Martin Wicklin, som vanligtvis är programledare för P1:s ”Medierna”, i ett pressmeddelande.

”Genier & foliehattar” kommera att sändas i fyra delar, med start den 28 juni klockan 09.03, i Sveriges Radio P1.

Låter som ett intressant program. Och nog går det mycket konstiga rykten som att Elvis lever eller att Michael Jackson lever som brännskadad man.
Kan man ta itu med fördomar också, så är det bra. I synnerhet om man förklarar hur fördomar har uppstått. Att romer stjäl kommer säkerligen av att det har varit det enda sättet för dem att överleva i samhällen där de över huvud taget inte får finnas. Att judar har ekonomisk makt kommer sig av att judar har varit förbjudna att ha andra jobb.

Bara synd att programmet går då jag jobbar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: