Motsägelsefullt om tiggare

Alltså – tidningarna vet ju inte själva vad de skriver. Idag hade SD sin dag i Almedalen, och samtidigt utökar Erik Ullenhag sin lista om myter om invandring med fyra nya punkter.

Men varför bara fyra? Så rasistiska som vi svenskar är enligt media måste det väl till en ny punkt i kvarten, eller så…
Att jag själv är nära kollega med två personer från Iran, en jude och en chilenare, det skiter man i, eftersom jag kan vara kritisk till vissa delar av den invandringspolitik som förs. Många invandrare är kritiska till samma saker som jag, hatar de invandrare då?

En punkt handlar om tiggare styrs av kriminella ligor.

– Det är ett stort socialt problem i hela Europa med riktigt fattiga människor, men det finns ingenting som tyder på att tiggeriet är organiserat eller att det finns kriminalitet bakom, säger Erik Ullenhag.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/fler-myter-om-invandring/

Men tidigare skriver man i DN att tiggare tvingas till det. Och vad tror de som intervjuar i regel? Om man frågar om det är ligor bakom ens tiggande så svarar man väl nej. Antingen ÄR man inte styrd av ligor eller så VÅGAR man inte säga sanningen.

Männen från den romska byn lovade Petrina ett arbete i Sverige. Men när hon kom hit ändrades villkoren, säger hon. Petrina tvingades välja mellan att tigga pengar till männen eller prostituera sig. Nu har hon polisanmält männen för människohandel. ”Jag vill att de ska fängslas så att inte fler utnyttjas”, säger hon.

http://www.dn.se/sthlm/de-tvingade-mig-att-tigga/

Här kan man VERKLIGEN tala om människohandel.

I höstas blev den handikappade tiggaren Krasto, 43, falskt anklagad för att ha rånat en kvinna i Göteborg och satt anhållen i två dygn.
Nu är han ett av offren i en människohandelshärva i Halmstad.

http://www.gp.se/nyheter/vastsverige/halland/1.2414115-krasto-offer-for-manniskohandel

Så nog förekommer det ligor som tar tiggarnas pengar, alltid. Även om inte alltid så är fallet.

Det kan ju också förklara varför det finns de tiggare som talar i mobiltelefoner. För några veckor sedan blev även jag vittne till en tiggande kvinna som snackade i mobilen.

Men säger man att det verkar underligt så får man väl skit. Laila Bagge fick det.
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article16076232.ab

Nu säger väl någon att de måste kunna kontakta släkten i Rumänien (mobilsamtal till utlandet är DYRT) och kunna tala med andra i samma situtation – och organisera sig!
http://vildtova.wordpress.com/2014/06/03/tiggaren-och-mobilen-bilden-som-cirkulerat-pa-facebook/

Men organisera sig kan man väl göra genom att prata med varandra. Hur gjorde tiggarna förr? Eller andra för den delen?

Ursäkta, men jag får flashbacks till 1970-talet. Då fick jag fasen ingen lust att ge pengar till u-hjälpen när man såg TV-program från Afrika där folk inte hade pengar till mat, men TV:N försedde de med allehanda prydnader.

För 10-talet år sedan läste jag en artikel om fattigdom i Tyskland. En flicka berättade att hon drack vatten för att dämpa hungerkänslorna. Hade hon inte haft DATORN hade hon fullständigt gått under enligt henne själv.
Mat hade man tydligen inte råd med hemma hos henne, men en dator, DET kunde man tydligen betala. På den tiden kunde inte ens alla som jobbade i Sverige köpa sig en dator bara sådär.

Nu vet man ju inget om bakgrund och orsaker, men, precis som på 90-talet då värstingresorna till Västindien ägde rum – det GER konstiga signaler till folk. Och jag förlorar lusten att hjälpa de som har det svårt. Även om jag är fullt medveten om att det behövs.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: