Sköna gröna miljöpartister

Nästan var tionde kandidat till riksdagen i höst har använt narkotika, visar Aftonbladets granskning. Fyra personer i Miljöpartiets högsta ledning har knarkat.
– Jag hoppas att det handlar om att vi är lite yngre och mycket ärligare, säger språkröret Gustav Fridolin.
Andelen med knarkerfarenhet är störst i Feministiskt initiativ.
– Det var 20 år sedan, halva mitt liv. Jag experimenterade i samband med fest, men har aldrig varit i ett missbruk, säger Fi-kandidaten Linnéa Bruno i en kommentar.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19159365.ab

Kanske något att tänka på för de politker som vill förbjuda narkotika eftersom det per automatik leder till missbruk.

I Miljöpartiet uppger drygt 23 procent av kandidaterna att de har använt narkotika. Däribland finns de två språkrören Gustav Fridolin och Åsa Romson, samt ytterligare två i partiets styrelse.

En annan partiledare som använt narkotika är Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt. I likhet med de flesta andra kandidaterna med liknande erfarenheter dock inte Jonas Sjöstedt legalisera cannabis. Han tycker inte heller att det är negativt att riksdagsledamöter använt narkotika.
– Nej, jag anser inte att det påverkar riksdagsledamöternas arbete. Även om man är mot droger, som jag verkligen är, går det inte att bortse från det faktum att många människor i Sverige någon gång testat det, säger han.

Men bara för att man vill ha vissa droger legala behöver det ju inte betyda att man tycker att droger är bra. Hur många tycker att alkohol bara är positivt, ens bland de som dricker vin till maten då det är fest? Och att förbjuda leder ju oftare bara till ännu större problem. Ungdomar köper spice i stället för cannabis, och det är farligare än att röka på. Enligt Expressen försöker polisen stoppa det, genom att bevaka uppmana postutlämningsstället att kontakta polisen. Spice är inte narkotikaklassat men tas alltid om hand ändå av polisen eftersom det skickas för analys för att konstatera att det inte handlar om ett narkotikaklassat kemiskt preparat, enligt Expressen.
http://www.expressen.se/gt/knarket-okar–sa-ska-polisen-stoppa-spice/

Men- jag trodde att spice BLEV narkotikaklassat för några år sedan.

Nåja, hur som helst, håll er till rökat, folks!

I botten av narkotikalistan finns Moderaterna och Kristdemokraterna. Bland M-kandidaterna vill dock hela 23,7 procent inte svara på frågan. Hos Vänsterpartiet vill så många som 20,3 procent av kandidaterna inte uppge om de använt narkotika eller inte.

Haha, jag tror att det är en hel del moderater och vänsterpartister som puffar i det tysta…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: