Förälder rasar för att barn är heteronormativa

En flicka och en pojke på en förskola i Falkenberg ”förlovade” sig under en fruktstund. Händelsen fotograferades av personalen och ett kollage hängdes upp under rubriken ”förlovningsfest”, enligt ett mejl till kommunen.
Det fick en förälder att rasa och ifrågasätta personalens värdegrund.

http://www.expressen.se/gt/barnens-forlovning-fick-foraldrar-att-rasa/

Förälderna menade att alltihop var iscensatt av personalen. Visserligen är det bra att pojkar och flickor kan leka tillsammans, men det är inte bra att kärleksrelationer är heteronormativa!

Men jösses! Hade det varit ”gulligare” om det hade varit två flickor eller två pojkar som hade ”förlovat sig”?
Personalen tyckte att det var sött att två barn hade fått tycke för varandra och fotat det. Bilderna spreds ju inte heller utanför dagiset. Och det borde de ju inte göras även om det hade gått utanför heteronormerna heller.

Föräldern skriver vidare att man sedan sa ”fru” framför pojkens efternamn till flickan och att hon ”antogs ha tagit pojkens efternamn”.
I mejlet skriver föräldern att detta verkar handla om ett ”bristande värdegrundsarbete, snarare än dåligt omdöme hos någon enskild i personalen”.

Elisabet Nord, verksamhetschef för kommunens förskolor, dock fått en lite annorlunda bild av händelsen. Hon menar att det är barnen som själva har tagit initiativ till händelsen och att hon därför inte ser den delen som ett problem.

Men så har väl barn alltid lekt. Nu menar väl folk på att man bör ställa sig frågan hur man uppmuntrar det. Men ska man säga till barnen att det är ”fel”? Ska man inte istället uppmuntra de barn som leker ”genusgenomtänkt” också? Är det inte bättre att säga till barn att man får älska vem man vill istället för att säga att det heteronormativa är fult. Vilket det blir då det framställs på detta sätt i media och av tokfeministiska föräldrar.

Jag hade också en ”pojkvän” då jag var nio år. Men vi var ju som kompisar är mest. Var det heteronormativt och fel?

1 Response so far »

  1. 1

    Tofflan said,

    Ha ha ha och jag förlovade mig med en kille när jag var sju år. Se på mig nu! Flata…

    Äsch vilket trams! Låt barn få vara barn. Och leka.


Comment RSS · TrackBack URI

Lämna en kommentar