Vilken undersökning visar på detta?

Patrik Lundberg skriver i Aftonbladet om att Damnark vill förbjuda tiggeri. Polisen i Köpenhamn rensar bort tiggare och hemlösa som sover utomhus.

Hjälporganisationerna kan ingenting göra, eftersom lagen inte tillåter dem att hjälpa personer utan danskt personnummer. Något som den S-ledda regeringen står bakom.

Det är som att ringa Anticimex. Bort med ohyran.

Syftet med utrensningen är att ryktet ska spridas, att tiggarna ­väljer bort Danmark och far till andra länder, till exempel Sverige.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/patriklundberg/article19200292.ab

En oförskämdhet både mot dessa romer och mot Sverige. Rasistiskt att se romer som ohyra och tycka att skiten, den kan svenskarna ta!

I sin tur anser en majoritet av svenskarna att tiggeri borde för­bjudas, skriver Patrik Lundberg dock vidare. Hur vet han det? Vilken källa styrker detta? Det enda Lundberg hänvisar till är en KD:are som liknar tiggeriet vid en epidemi.

Men det är väl inte ens samma sak? Att tiggare blir allt fler är väl ingen nyhet, men att förbjuda det behöver väl inte vara en konsekvens av det? Och fattigdom kan man ju ändå inte lagstifta bort, tyvärr. Om man kunde det skulle denna planet vara drägligare att leva på.

Varför buntar Patrik ihop majoriteten svenskar som rasister? Och de våldsdåd han tar upp mot tiggare är de som utförs av rasister. Inte de som utförs av andra tiggare.

”Givetvis finns det en motbild. ­Nästan hälften av svenskarna vill inte ha ett förbud. Och de, som vill ha det, går inte per automatik ut och misshandlar folk. Problemet är att ­debatten bara handlar om tiggeriet i sig, inte om kärnan: Främlings­fientlighet, i synnerhet antiziganism, rasism mot romer”, skriver Patrik Lundberg.

Som sagt, enligt svenska journalister är alla svenskar främlingsfientliga. Iallafall om man inte tycker det är okej att tigga.

”Den som inte håller med har nog redan glömt. Så sent om i våras ­avslöjade tidningen Faktum att svenska EU-migranter lever som hemlösa och tigger i turistorter i Spanien. Jag såg inga svenskar som protesterade mot dem”, kan man läsa vidare.

Men – det är väl inte främst andra svenskar som utsätts för svenska tiggare i Spanien? Det är väl spanjorer som ser dem tigga? Hur vet Lundberg att inte spanjorer protesterar mot dem? Källa på det, tack!

Vidare kan man läsa att joddå, svenskar utvandrandrade i stor skala på 1800-talet till Amerika. Flydde över ­Atlanten för att komma undan svält och fattigdom.
Någon vill nu säkert påpeka att svenskarna utvandrade för att jobba med jordbruk och hemservice. ­Inte för att tigga.

Här ger inte Patrik Lundberg något svar. I stället går han vidare med att berätta om att ett typiskt serviceyrke i dagens Sverige är att stå i kassan på Pressbyrån och 7-Eleven. De skickade ­nyligen ut ett mejl till alla butikschefer i landet och varnade för tjuvaktiga ­romer.

Vad har det med svenska jordbrukare i 1800-talets Amerika att göra? Var det svenska romer som utvandrade, eller svenska personer som ville jobba inom service?

Och det är inte bara utländska romer som anklagas för att stjäla som skator. Dessa fördomar drabbar också svenska romer.

Varför skriver inte journalister så man fattar?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: