Dör man av en kokainöverdos så är det haschets fel

”Den mamma som förlorat sitt barn till droger blir aldrig densamma igen.
Det blir ett sår som aldrig läker, en sorg som inte försvinner, en plats som alltid står tom i familjen.
Medan helgknarkarna fortsätter som om inget hänt, går unga människor under.”

Detta skriver Britta Svensson i Expressen.
http://www.expressen.se/kronikorer/britta-svensson/oliver-ar-dod-det-gar-inte-att-forsta/

Hon berättar vidare om föräldrar som förlorat sina barn eftersom barnen blivit fast i drogmissbruk trots att de kommer från ”bra familjer”.

Men – vad är en bra familj? Bara för att man motionerar flera dagar i veckan så kan barnet känna sig pressat och olyckligt – JUST för att det är så, samtidigt som det kan finnas krav på att de ska lyckas i skolan och funka socialt med andra.

Drogliberalerna hånskrattar när man skriver om cannabis som inkörsporten till tyngre droger. Ändå är det hela tiden så det går till. Tre år efter att han testade hasch första gången är Oliver död, av en blandning av heroin och mediciner, skriver Britta Svensson.

Varför berättar hon inte om den stora majoritet som testar hasch som ALDRIG skulle komma på TANKEN att testa kokain eller heroin. Varför berättar hon inte att det finns de som röker på kanske en gångom året och är mindre missbrukare än de som kan tänka sig att dricka vin till maten på helgerna.

Visst, de flesta som börjar med heroin har börjat med hasch. Men de flesta som börjar med hasch har börjat med alkohol, det menar ju dessa drogmotståndare, men få av dem vill förbjuda alkoholen.

En annan orsak till att det dör så onödigt många unga och att så många familjetragedier utspelar sig (jag vill gråta då jag tänker på det) är ju just den svenska drogpolitiken. En politk där droger förbjuds i stället för att missbrukare ska våga söka hjälp utan att bli stämplade som kriminella. Det skulle inte förvåna mig om någon skulle säga att svenska missbrukare som tigger i Spanien har det bättre än de som lever här.

Oliver är död, och det är en fruktansvärd tragedi. Han skulle ha behövt hjälp för sina depressioner, i såfall kanske han inte hadt sjävlmedicinerat med droger. Hans mamma säger att knarklibelarer inte vet vad de talar om, men kanske hade hennes son varit vid liv idag om vår lagstiftning hade sett annorlunda ut.

Men tyvärr är både psykvården och drogpolitiken under all kritik….

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: