Det tycks vara viktigare att fördöma SD:are än att bry sig om offren i Moskvas tunnelbana

I Moskva har det skett en fruktansvärd olycka i tunnelbanan. Tre tågvagnar i Moskvametron spårade ur på tisdagsmorgonen. Hittills har 20 personer dött och minst 150 skadats, enligt AP. Men än hälften av de skadade är svårt skadade.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/tunnelbaneolycka-i-moskva_3749450.svd

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/olyckan-i-moskvametron-beror-hela-staden_3750736.svd

Detta berör såklart hela Moskva, ja, hela Ryssland, skulle jag tro. Hade detta hänt i Sverige hade pressen inte skrivit om något annat. Men vad skriver pressen om i Sverige?

SvD har detta som första nyhet. Men DN?
Där är den första nyheten att en SD-kvinna, Anna Hagwall från Rättvik tycker att kvinnor gnäller för mycket när de utsätts för våld i nära relationer. Istället tycker hon att de borde göra mer för att lösa situationen själva.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/man-ska-inte-lata-det-ga-sa-langt-att-man-blir-mordad/

Det är visserligen sjukt i sig. Man kanske inte vågar gå ur en våldsan relation, vare sig man är man eller kvinna som blir slagen, även om man kanske bör tänka sig för en gång extra innan man går in i ett förhållande under motivationen ”jag är ju så kär”…

Hursomhelst, att någon inte har tänkt hela varvet runt vad gäller misshandel i förhållanden är väl ganska oviktigt jämfört med 20 döda på en minut eller så. 20 misshandlade kvinnor dör på ett år. Hemskt det också, och det är bra att man tar upp ämnet, men detta verkar vara mer journalistik för att göra ner en rubbad kvinna, om man säger såt…

Expressen har ännu mer onödigt att berätta, nämligen att Benny Andersson har blivit bestulen på en statyett. http://www.expressen.se/noje/tjuvar-brot-sig-in-i-abba-bennys-villa/
Tror man verkligen att ABBA-Benny vill läsa detta?

Diamant Salihu (snyggt namn, btw.) skriver att om man vill förbjuda tiggeri så stänger man dörren till ett bättre liv för våra EU-migranter (vilket är PK-ordet för fattiga romer som måste tigga). http://www.expressen.se/kronikorer/diamant-salihu/att-forbjuda-tiggeri-vore-att-stanga-enda-mojligheten-till-ett-battre-liv-for-va/
Jag tror tyvärr både att förbud mot tiggeri och att ge tiggare pengar försvårar i längden för dem. Förbjuder man så sker det ändå. Folk röker på fast det är förbjudet. Folk köper sex fast det är förbjudet. Det enda dessa förbud har åstadkommit är ännu större problem för de som anses vara offer. Men även att ge pengar till tiggare gör inte deras situation bättre, man upprätthåller då detta system med att tigga när dessa människor skulle behöva ett vanligt jobb istället.

Så till Aftonbladet. Där läser man om att det inte är någon mänsklig rättighet att vara fackrepresentant. Nej, det är det inte. Är du med i facket kan du bli förtroendevald på din arbetsplats. Det beror på vad medlemmarna säger.

Men såhär skriver Aftonhoran:
”Fackets grundidé är alla människors lika värde och rätt. Det bygger på att arbetare aldrig får ställas mot varandra, för då blir alla arbetare förlorare. Därför anser många fackförbund att personer som är medlemmar i Sverigedemokraterna inte också kan ges fackliga förtroendeuppdrag. Detta har retat upp borgerliga debattörer som hävdar att förbundens agerande är odemokratiskt och diskriminerande.
Egentligen är det lika enkelt som att en förtroendevald inom Rojalistiska föreningen inte samtidigt kan vara medlem i Republikanska föreningen.”

Men facket ska arbeta för att du ska ha bra förhållanden på din arbetsplats. Och om en sverigedemokrat gör sitt jobb så ska väl hen behandlas som alla andra? Är hen medlem i facket så ska man väl förhandla för henom precis som för andra som gör ett bra jobb. Vad kommer härnäst? ”Vi är inte muslimer eller troende kristna, allstå kommer vi inte strida för eer.” ”Vi är inte KD:are eller V:are, allså kommer vi inte stida för er.”

Och snacket om att en förtroendevald för Rojalistiska föreningen inte kan vara medlem i Republikanska föreningen är självklar! Jag kan inte bli förtroendevald inom ST om jag är medlem i SACO heller. Jag kan inte bli förtroendevald i någon annan bostadsrättförening eller hyresgästförening där jag inte är medlem. Jag kan inte heller ärva grannens slott om inte grannen har testamenterat slottet till mig.

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/jonnasima/article19227153.ab

Även om fackföreningarna arbetar för människors lika värde så ska de väl vara politiskt obundna (vilket dock inte LO är). Jag vill inte skada mig i jobbet eller ha sämre lön än vad jag är värd oavsett om jag röstar på sossarna eller centern.

Nej, jag säger snarare som Ronnie Sandahl – liv i rymden är en tanke som eggar.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/ronniesandahl/article19223700.ab

Sedan blir det kanske inte så roligt för mänskligheten den dagen utomjordingarna koloniserar oss på allvar.
Å andra sidan har jag inte så stort hopp om mänskligheten heler. Det är ju tydligen viktigare att klaga på de som inte tycker som vi själva och rapportera om stölder än att bry oss om de stora katastroferna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: