Alltså – nu fattar jag ingenting!

Elvaåriga Ida Åkeson och Agnes Lindblom från Lund pekades ut som killar av idrottsledare under en fotbollsturnering. Bevisa att ni är tjejer eller lämna planen var budskapet. Varför då? Jo, de hade kort hår!

http://www.dn.se/sport/elvaaringar-skulle-bevisa-att-de-var-tjejer/

Men VEM är så dum att hen inte kan se skilland på killar och tjejer på grund av deras frisyrer? Tjejer har haft kort hår och killar långt ibland så länge som jag då kan minnas! Tänk 60-tal!

Så att begära leg av tjejerna verkar helt sjukt.

Det hela verkar ha gått till så att motståndarlagets ledare lär ha sagt att tjejerna ska visa att de var tjejer, annars kunde de lämna planen!

Men tänk om det hade varit tvärtom. Att ett par killar hade varit tvugna att bevisa att de var killar. DET hade uppfattats ÄNNU mer kränkande. Ty det är trots allt bättre att vara pojkflicka än ”flickpojke”. Pojkflicka är ett positivt ord. Har iallafall varit fram tills nu. Ty det finns de som vill skrota ordet eftersom det talar om hur pojkar respektive flickor ska vara.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fotbollstjejer-beskylldes-for-att-vara-pojkar_3754558.svd?sidan=3

Men sorry, jag kan inte se det som något negativt om en tjej spelar fotboll bättre än en kille. Eller om en kille är bättre på att göra det vackert hemma än en tjej. Det vanliga ÄR trots allt att det är tvärtom.

Dessutom – vari ligger problemet? Enlig vissa FINNS det ju inte ens ett kön. Hur kan det DÅ vara ett problem med kortklippta som lirar schysst boll?

Själv är jag mot att ungar ska behöva bevisa sitt kön. Men man ÄR faktiskt ett kön, som Isabella Löwengrip säger. Precis som man är en ögonfärg och en hårfärg. Man kan ändra hår och ögon om man inte trivs med det, och inte heller behöver man vara alla egenskaper som följer med hårfärger, eller fördomar om dem, som att blonda skulle vara dumma eller rödhåriga temperamentsfulla. Man är dessutom en längd. Den går INTE att ändra på. Den råkar vara ärftlig. Detta med kön är för mig något mittemellan detta med längd, ögon och hår.
Man föds med det, men man har delar som motsvarar det andra i högre eller mindre grad. Man ändrar en del egenskaper genom livet, men inte andra.

Så ja, jag anser att man är ett kön, men, man är främst en individ. MED ett kön, en längd, en hårfärg och en ögonfärg.

Så nej, jag fattar inte. Man ger ”positiva” egenskaper till tjejer, och det är fel. Felet är inte att de ses som pojkflickor utan att man klagar på deras frisyrer, så som jag ser det

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: