Judehat hör inte hemma på Pride

Lördagens prideparad var på det stora hela en succé. Men när stockholmarna på Södermalmstorg, framtill dess glatt applåderande, fick syn på regnbågsflaggor prydda med den religiösa symbolen davidsstjärnan byttes hejaropen mot tystnad. En judisk deltagare i paraden berättar att hon fick frågan om varför judar dödar palestinska barn.

Att rasister, vänsterextremister och islamister hetsar mot judar går möjligtvis att förklara med att det finna puckon bland en del människor. Det är sjukt och hemskt, men när publiken på landets största öppenhetsparty visar misstänksamhet mot judar vittnar det om ett mer utbrett problem.

http://www.dn.se/ledare/signerat/hit-hor-varken-judehat-eller-israelkritik/

Inte heller kan man anklaga svenska judar för vad som händer 500 mil från där de bor. Så helt klart hör inte judehat hemma i Pride.

Men visst, det som sker i Israel är fruktansvärt, och visst finns det anledning att protestera både mot Israel och Hamas. Men protester mot Israel hör inte hemma i en regnbågsparad. Israel är det enda land i Mellanöstern där det är förbjudet att diskriminera homosexuella, så skriker man ”Befria Palesina” i en prideparad, så bör man fortsätta med ”… mot Hamas’ homofobi”. Palestinska homosexuella riskerar precis som homosar i Uganada misshandel och fängelse.

Men det är väl som med kvinnor i slöjor. Det är jävligt lätt att babbla om hur förtryckta svenska kvinnor i korta kjolar och höga klackar är, men då det kommer till kvinnor som bär slöja, ja, då håller femmo-queensen tyst…

Det gäller att vara så PK som möjligt, sorry, men jag blir rätt så trött på det…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: