Om du är kränkt är du man

Män är vana att få som de vill, och när de inte får det – då känner de sig kränkta. Kvinnor är däremot sällan vana att få som de vill, den möjligheten ryker med moderskap och logistiskt ansvar för familjen. Den som ska lösa livsavgörande problem har inte råd att vara kränkt. Kvinnor blir snarare efterskottsbittra.

http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/kranktheten-ar-en-man/

Ja, jag skulle då snarare säga att det ÄR kvinnor som känner sig kränkta. De menar sig vara förtryckta av männen som de lever med (varför lever ni med dessa djur då, kvinnor, om ni anser att män är djur och talibaner) och är bittra över att de får sämre lön då de skaffar barn (barnalstring är frivilligt, hallå!), sedan klagar de över att det är så mycket att göra hemma (det problemet har män och alla som lever i singelhushåll också).

Det är kvinnor som skriver biografier om hur de tagit sig ur kvinnofällan, men man ser aldrig en biografi av en ”vit kränkt man”. Vad säger det om den tid vi lever i?

Aase Berg, som har tittat på fenomenet, menar att kvinnor som skriver bitterfitteböcker är förbannade på individuella män, medans män som inte får som de vill anklagar samhället, alla kvinnor och invandrare!

Men nog har jag då hört kvinnor generalisera och mena på att alla män är onda. Och vad har invandrarhat med kvinnohat (eller manshat) att göra? Resonerar man så, så verkar man ju tänka som Athena Farrokhzad.

Bara för att man röstar höger så betyder det inte att man hatar invandrare. Är folk så dumma att de tror det, ja, då blir jag rädd och vill inte stanna kvar i detta landet.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=5921833

Det är ju så man kan bli kränkt…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: