Feminism för mig är vansinne

Feminism har en bra grundtanke. Nämligen att man inte ska behandla män och kvinnor olika på grund av kön. Jag skulle visserligen snarare kalla det humanism, men, som sagt, tanken är bra.

Tyvärr är feminism idag mest ett virrvarr av socialistiska idéer. Folkpartiet har bestämt sig för att ändra på detta. I veckan lanserade man nya affischer – ”Feminism utan socialism”, står det över Jan Björklunds kostymklädda bröst. Annat hävdades förstås blixtsnabbt på Twitter: Utan socialism – ingen feminism. En del upprörs också över att en vit, medelålders man försöker ta del i jämställdhetskampen. Damned if you do, damned if you don’t.

http://www.dn.se/ledare/signerat/socialism-ar-inte-feminism/

Det ett parti som FI vill är att bromsa mäns löneutveckling – inte att öka kvinnors och kvotera in i alla styrelser – utom den egna. Och vad har höga skatter och mindre frihet att göra med likheter för män och kvinnor?

Roligt också, förresten, att Gudrun Schyman var positiv till Castros Cuba på 80-talet. Där slängdes bögar i fängelse, kommunistisk ideologi är ju inte direkt homovänlig. Titt bara på Putin, som är en vänsterpolitiker.

Nej, som sagt, både SD och FI klarar jag mig bra utan…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: