Inte miljövänligt, precis…

SJ har slutat sälja utlandsresor. Att hjälpa resenärer boka tågresor utomlands är för dyrt och krångligt, enligt SJ.

Undantaget är sträckor som SJ kör själva, som till Köpenhamn och Narvik. SJ fortsätter också sälja Interrail-kort, men bara över nätet. Vill man åka till exempel till Paris, så får man söka sig till den tågoperatör som är Frankrikes motsvarighet till SJ.

http://www.dn.se/ekonomi/sj-slutar-salja-utlandsresor/

Men- hur tänker man nu? Tänk om Frankrikes eller Tysklands motsvarighet till SJ gör på samma sätt en dag? Och- hur vet man vad det företaget heter? Alla är inte proffs på att surfa eller beställa via nätet. Själv köper jag alltid biljetter genom att tala med folk antingen i telefon eller direkt på stationen. Tack och lov så KAN man köpa biljetter över disk i Stockholm, ute på vischan går det inte…

Det är enklare att köpa av folk som KAN tågnätet i Sverige, och dessutom så vill jag visa att DERAS jobb BEHÖVS och att man inte ska göra fler arbetslösa.

Men vad gäller utlandsbiljetter – vad tror de händer? Jo, folk kommer att flyga, på resebyrån säljer man biljetter till utlandet – iallfall via flyg. Tågreseor har de tidigare hänvisat till centralen då man har velat ha. Flyg är dessutom billigare och går fortare i dagsläget. Och säljer man inte ens biljetter längre till tåg – så kommer fler att välja ett sämre alternativ ur miljösynpunkt.

Och jag som trodde att SJ värnade om miljön…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: