Nu får du inte bara SMS-tumme – du får även SMS-nacke

Vår moderna digitala elektronik är bra hjälpmedel, men de kan också vara hälsovådliga. Hittills har det kommit larm om skador som musarm, sms-tumme och brännskadade lår efter att ha suttit med en dator i knät.

Nu varnas det för ett nytt tillstånd: sms-nacken.

Det är den amerikanska läkaren och kiropraktorn Dean Fishman som hävdar att användandet av smarta mobiltelefoner och datorer kan skada vår hållning och dessutom påverka hur kroppen växer.

http://www.dn.se/ekonomi/nytt-halsolarm-sms-nacken/

Ja, ny teknin ÄR farlig! Då har vi inte ens nämnt strålingen av mobiler. För att inte tala om radio, TV och elektricitet… …fråga så kallade elallergiker.

TUR att inte jag sätter barn till världen som i sin tur sätter barn till världen, och så vidare. Mer och mer teknik kommer, och även om teknik är ett hjälpmedel många gånger, så orsakar det skada. Atomvapen, strålning och arbetslöshet eftersom robotar och datorstyrd teknik tar över jobben. Många gångar är det komplicerat. Och världen BLIR mer komplicerad. Redan nu, och ännu mer i framtiden, är det så och kommer det att bli så att bara de högutbildade och intellektuellt begåvade kommer få jobb. Lite fascistiskt, om du frågar mig.

Barnen är vår framtid, heter det. Vilken framtid? En planet som är mer teknik än människor, en planet som bara de intelligenta har en plats i, en plandet som vi förstör miljön på och som vi krigar på.

No kids för Pinglan iallfall. Och jo, hon kommer att upprepa mantrat…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: