Bli inte gravida om ni är rädda för att bli tjocka!

Norska barnmorskor slår larm om en ny trend bland gravida: Det är inne att föda små barn, skriver Aftenposten. Det smala, vältränade kroppsidealet kan leda till undernärda bebisar.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/kroppshetsen-har-natt-livmodern/

Men- uräskta? Blir man på smällen så går man upp i vikt. Bland annat just för att få ett friskt barn! Men så tycks uppenbarligen inte vissa kvinnor tänka.

Utvecklingen syns bland annat på sociala medier och hos gravida på mottagningarna i Norge. Att fortsätta motionera och äta sunt är något som gravida rekommenderas. Men här är målet hos kvinnorna att gå upp så lite som möjligt i vikt under graviditeten med hjälp av hård träning och kalorisnål diet. Efter förlossningen ska kilona dessutom bort så fort som möjligt.

– Barn har blivit ett objekt och en statussymbol för många där ett vackert och perfekt barn ska passa in i den bild man vill presentera för omgivningen. Men barn är inte en chihuahua, säger läkaren Kari Løvendahl Mogstad.

Tyvärr tycks många tro det. Ett barn verkar vara en leksak för allt fler. Man skaffar barn bara för att det ska vara så och för att man ska visa omvärlden att man är lyckad som människa. Kan man inte förverkliga sig själv på annat sätt, jag bara undrar…

Vill man inte lägga på sig kilon, så föd inte barn! Att vara gravid och föda ÄR inte bra för kroppen, och idag HAR vi ju ett val att bli gravida eller inte.

Någon som undrar varför jag kan bli trött på brudar som klagar över hur ojämställda de är, hur överviktiga de är och ändå blir med barn och klagar på anorektiska ideal.

MAN VÄLJER SJÄLV!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: