Varför är det dumt att förbjuda terrorutbildning?

Oisín Cantwell skriver i Aftonbladet att det är djupt olyckligt att nästan samtliga partier har nappat på Folkpartiets krav på att kriminalisera terrorträning.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/oisincantwell/article19432676.ab

Ett skäl som anges är att folk kommer tillbaka (om de nu gör det) traumatiserade. Tja, då ska vi ju förbjuda folk att ta tjänst i FN eller inom vissa hjälparbeten också. Vår psykvård är ju inte den bästa, precis…

Nu har Folkpartiet föreslagit att det dels ska bli förbjudet att att delta i terrorismträning utomlands, dels att det ska bli kriminellt att förbereda resor i syfte att strida utomlands. Detta har SD hävdat i åratal, men, föreslår SD något så antar man det inte! Förrän nu. Nu ställer sig flera partier bakom förslaget.

Men vad säger Cantwell? Jo, han vevar igång något om att ”vad är en terroristorganisation och vilka är terrorister”.

Skärpningen av terrorlagarna skulle endast leda till en sak:
Det gör livet ännu svårare för Sveriges muslimer, som undan för undan har fått sina medborgerliga friheter beskurna sedan tvillingtornen föll.

Men varför utgår han från att det bara är till muslimska terrororganisationer som dessa ”svenskar” åker? Det ska väl vara lika förbjudet att begå brott för USA och Israel också? Blir inte livet svårare för de som vill kämpa för dessa länder här i Sverige?

Och varför skulle de muslimer som inte är terrorister tycka det är okej att gå med i terrororganisationer? Inte heller kan jag förstå varför det skulle vara dåligt att inte tillåta islamsk terror.

Eller är vi islamofober om vi inte gillar islamism?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: