Det är inte första gången Sverige bryter mot FN-konventionen

Om man ska tro allt man läser så är Sverige ett av världens bästa länder. Vi är mer jämställda än många – och ändå är det urdåligt ställt här. Rasismen är nog mindre än någon annan stans på detta klot (rätta mig om jag har fel och tala om vilket land som är världens minst rasistiska), och romer behandlas bättre här än någon annan stans – och ändå är det inte ovanligt att de diskrimineras även här!

Men Sverige är för mig ett jävla hycklarland. Du får inte säga vissa ord och bakverk måste benämnas på vissa sätt, för annars är man rasist, och det bryter mot FN-konventionen. Samtidigt stänger man av halva städer – för att nazister, som säger rent ut att de är rasister, ska få demonstrera!

Visst, jag kan hålla med om att yttrandefrihet och demonstrationer är de del av demokratin, och var tog Voltaires taletsätt ”jag hatar dina åsikter, men jag är beredd attt dö för din rätt att få uttrycka dem”, men då ska man väl få kritisera invandrarpolitikenn också. Det är väl värre att vara nazist än att kritisera en politik.

Men, men. Både Sverige och FN säger mot sig själva. Man är för yttrandefrihet, så länge man inte är rasist. Man får göra vad man vill med sin kropp, men fan tar dig om du väljer att förgifta den med narkotika. Att överbefolka världen går däremot alldeles utmärkt.

Man har fört register över romer och vänsterradikala. Och nog aktar man sig för att säga att man inte är feminist eller att man röstar på SD om man vill ha ett jobb och komma in i samhället här.

Har man rökt på i Nederländerna, Colorado eller Washington så aktar man sig noga för att göra ett drogtest i Sverige. Här kan du straffas om du har THC i blodet. Att det kom in i blodet där det är lagligt – skit samma för den svenska lagen. Alltså – hårddraget kan du inte lämna landet och återvända så länge du har THC i kroppen. Det är inte ofta det har hänt, men det HAR varit sådana rättsfall uppe. Och då förfasar sig media över att personerna i regel släpps…

Dock tror jag inte att det finns något land i världen som inte bryter mot denna konvention. Och knappast någon individ heller.

I Artikel 30 kan man nämligen läsa följande:

”Ingenting i denna förklaring får tolkas som att det innebär en rätt för en stat, en grupp eller en enskild person att ägna sig åt en verksamhet eller att utföra en handling som syftar till att omintetgöra någon av de rättigheter eller friheter som anges i förklaringen.”

http://www.manskligarattigheter.se/sv/vem-gor-vad/forenta-nationerna/fn-s-allmanna-forklaring

Men åter till demonstrationer av nazister. Det ÄR ingen lätt fråga.

– Det finns rättsfall när någon dömts för hets mot folkgrupp efter att ha gått med en rasistisk symbol över ett torg. Samtidigt har en nazistisk organisation, som Svenskarnas parti, demonstrationsfrihet och får polisens stöd. Det är en motsägelsefull hållning som man kan ifrågasätta, säger tryckfrihetsexperten och advokaten Percy Bratt.
Han anser att regeringen måste agera och tillsätta en utredning.
– Jag har full förståelse för att man inte ska ha censur. Men jag tycker man har dragit det väl långt om man inte kan förbjuda renodlat rasistiska och nazistiska organisationer. Jag tror att många människor som ser det här undrar om det verkligen är okej. Jag tror vi måste granska och fundera djupt över hur vi ska förhålla oss till detta.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19452946.ab

Och DET kan jag hålla helt med om! När folk blir tidningsmat eller till och med dömda i rätt för att de gör något som tolkas som rasism även om inte så varit syftet, men man å andra sidan skyddar rasism i uppsåt, då är det knäppt!

Jag avslutar med ett riktigt bra inlägg om hur det inom i princip ALLA grupper tycks vara okej att bära sig åt hur som helst. Och att varken nazism, islamism eller vänsterradikalim är okej.

Att sprida hat och hot är den del av yttrandefriheten. Det tycks både nazister och vänsterradikaler anse.

http://ligator.wordpress.com/2014/08/31/normalisering-av-extremism-var-tids-stora-problem/

Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: