Också antirasister hotar demokratin

De demokratiska idealen är hotade från två håll samtidigt: från Sverigedemokraterna som hotar den svenska öppenheten och från delar av den antirasistiska rörelsen som hotar de demokratiska idealen, skriver företrädare för Liberala studenter.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/antirasister-blir-ett-hot-mot-demokratin_3882222.svd

Demokratin är för alla, och det kommer alltid att finnas de som inte delar majoritetens åsikter i ett demokratiskt samhälle. Men botemedlet är inte tystnad utan arumemt mot till exempel främlingsfientlighet. Men det vänstern ofta gör är just att tysta debatten. På detta sätt så ger man snarare SD större makt.

Socialistiska studenter håller dock inte med liberala studenter. De undrar hur Liberala studenter snarare ger fascister plattformar och ger fredliga demonstrationer epitetet ”hot mot demokratin”.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/fascistisk-vag-kraver-ett-aktivt-motstand_3888228.svd

Men det är ju inte de fredliga demonstranterna som Liberala studenter har något emot. Det är de vänsterextremister som använder våld och som har mer gemensamt med de fascister de demonstrerar mot än med fredliga människor till vänster och höger som de liberala studenterna reagarer mot.

Och fredligt folk bland vänster och höger, dvs majoriteten vill ju alla ha bort rasismen. Till och med de flesta av oss ej politiskt korrekta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: