Man kunde ju vänta sig mer av vuxna politiker än av småungar…

På bilder av flera namnkunniga partiföreträdare har medlemmar i Feministiskt Initiativ (Fi) under natten till måndag satt rosa glasögon med texten ”låt dem sitta kvar efter valet också”.

En av de som reagerade på tilltaget var moderaten Maria Abrahamsson. ”Om jag hade velat ha Fi-glasögon på min affisch, hade jag haft det. Nu sitter dom där ändå. Åverkan”, skrev hon på Twitter.

http://www.dn.se/valet-2014/fis-kampanj-ett-angrepp-pa-yttrandefriheten/

Att snorungar ritar hitlermustacher, sovjetsymboler, etc på valaffischer tycker man är förjävligt, men, man tänker ändå att ”det är puckon som inte fattar vitsen med yttrandefrihet och demokrati”. Vad jag har svårare att fatta är att vuxna människor gör på samma sätt – i sitt egna partis namn!

Det verkar ju inte ens vara ett tilltag av unga, klottrande feminister. Fi-ledaren Gudrun Schyman försvarar partivännernas tilltag och kallar i en intervju med TT kuppen för ”en liten opinionsyttring med glimten i ögat.”

Man kan ju undra hur FI hade reagerat om några ur alliansen hade ritat rasistiska symboler på feminister och kopplat det till manshat och tyckt att det är lika med rasism. Tror inte att FI:are skulle tycka att det vore så kul. JAG skulle då inte tycka det var okej! Man ska väl ägna sig åt det man vill föra fram på agendan i stället för att förlöjliga människor!Tycker man att feminister och rasister har likheter så ska man tala om varför, tycker man inte om alliansen ska man tala om varför. Tycker man inte om SD ska man tala om varför och tycker man inte om V ska man tala om varför.

Det är det som kallas för yttrandefrihet, folks!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: