Du kan hamna i finkan om du hånglar offentligt

Nu när valet hänger över oss så kan det vara skönt att veta att oavsett vem som vinner så kommer dessa dumma lagar inte att gälla (förhoppningsvis iallfall):

Passa dig för högklackade skor i Grekland
Det går naturligtvis alldeles utmärkt att gå i högklackat på stan men i ett land som fullkomligt kryllar av historiska platser kan det vara bra att veta att det är förbjudet att beträda dessa platser i högklackade skor. Du riskerar visserligen inga stora konsekvenser, du kommer helt enkelt bli ombedd att ta av dig skorna och gå barfota.

Inga badkläder på stan i Barcelona
Kanske inte den strängaste av lagar men har du otur kan du få dryga böter om du har på dig dina badkläder bortom stranden och strandpromenaden i den populära turiststaden.

Inget hånglande i Dubai
Att hångla, pussas, kramas och hålla handen är förbjudet på offentliga platser i Förenade Arabemiraten, det gäller också i den populära turiststaden Dubai. Det har faktiskt hänt att hånglande turister hamnat rakt i finkan utan att passera gå när de varit för närgångna i stan.
Det kan också vara bra att veta att det är absolut förbjudet att äta, dricka eller röka under dagtid på offentliga platser under den muslimska fastemånaden Ramadan.

Få inte bensinstopp i Tyskland
Okej då, bensinstopp i sig är inte olagligt. Men på autobahn är det absolut förbjudet att stanna sin bil oavsett skäl, om det inte är en nödsituation. Och bensinstopp räknas inte som en nödsituation.

Glöm inte alkoholmätaren i Frankrike
I Frankrike är det numera lag på att alla som kör bil måste ha med sig en alkoholmätare och den lagen gäller även turister. Nu kostar det visserligen bara 11 euro om du åker dit utan, men då kommer du ändå bli tvungen att köpa en mätare så det är en hundralapp du kan spara till något roligare.

Ha alltid passet på dig i Thailand
Det naturliga är ju att låsa in sitt pass i värdeskåpet på hotellet men i Thailand är det faktiskt lag på att du har det med dig vid alla tillfällen. Blir du stoppad av polisen och inte har ditt pass på dig kan du till och med bli gripen.
Andra lagar som kan vara bra att känna till i Thailand? Du får inte köra bil, motorcykel eller moped med bar överkropp (straffet kan bli böter). Du ska också passa dig väldigt noga för att prata illa om den thailändske kungen och kungafamiljen. Här är straffen stränga och i värsta fall kan du dömas till fängelse.

Ät inte på kyrktrappor i Florens
En av Italiens vackraste städer har en ganska sträng lag som kan ge kosta dig en rejäl slant om du åker dit. Att sätta sig ner på en av stadens många kyrktrappor och äta eller dricka är förbjudet och förenat med dryga böter. Förbudet gäller hela kyrkans område och även i anslutning till offentliga byggnader.

Mata inte duvor i San Francisco
Duvor anses vara skadedjur som förstör stadsbilden och det blir en dyr upplevelse om du åker dit för att ha matat dem i San Francisco. Italienska Venedig har samma lag, men som turist blir du sannolikt bara tillsagd och slipper böter om du blir upptäckt.

Rök inte i Singapore
Att det är stränga bötesstraff för att slänga sitt tuggummi på marken i Singapore är välkänt och på många ställen är det dessutom förbjudet att tugga.
Tänk på att man gillar rökare ännu mindre. Att blossa på krogen, på gatan eller i parken, ja alla offentliga platser, är förenat med mycket dryga böter.

Sura inte i Milano
Hur väl den här lagen efterföljs låter vi vara osagt men formellt är det i alla fall inte okej att vara sur i italienska Milano, faktum är att du enligt lagen är tvungen att le om du befinner dig på en offentlig plats. Begravningar och sjukhusbesök är undantaget.

Allt detta enligt destination.se.
http://nyheter.destination.se/3980/staden-dar-det-ar-forbjudet-att-hangla?utm_source=AB&utm_medium=Mittspalt&utm_campaign=KnappaLagar1#xtor=AD-500-%5Bdestination%5D-%5Btf_huvudspalt_1409%5D-%5Bintegration%5D-%5Baftonbladet%5D-%5Bettan%5D-%5B16%5D

Några av dessa konstiga, roliga lagar har jag nämnt förut, men det skadar inte att upprepa. Ett gott skratt och en rolig historia är aldrig att förakta!

Kram! Och skippa gärna rasism och feminism!

Annonser

1 Response so far »

  1. 1

    Tofflan said,

    I England finns en lag mot ”standing in the street”. Man får alltså inte stå stilla på gatan. Ursprungligen handlade det om lösdriveri, men idag..?


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: