Som man gör du fel eftersom du fötts till fel kön

Det är inte bara kvinnor som protesterar mot det våld som vissa män ägnar sig åt. Även män tar avstånd från detta? Men är feministerna villiga att släppa in män i debatten?

Då Emma Watson höll sitt berömda tal för några dagar sedan om att feminism inte var manshat och att män också kunde vara feminister, ja, då fick hon skit för det. I vanlig ordning upprörs folk också över detta. Många som kallar sig feminister välkomnar också män i kampen för jämställdhet och mot sexism. Men inte alla.

Är du man och vill diskutera könsroller har du det inte lätt. Fråga artisten Navid Modiri, journalisten Joakim Lamotte och MP-språkröret Gustav Fridolin som försökte sig på det i somras. Alla tre verkar ha blivit övertygade feminister sedan de sett världen genom sina små döttrars ögon: sexismen, nedvärderingen, utseendehetsen, rädslan för övergrepp. Samtliga sade sig nu vara beredda att kämpa för feministiska ideal och ökad jämställdhet. Men de blev genast hånade. Av feminister.

Jag för min del känner även kvinnor, som alltid har hävdat jämställdhet och fått söner. Dessa kvinnor har sett att även pojkar får ta skit för att de är pojkar. Då jag berättar det för de feminister jag känner – så blir jag inte trodd eller det viftas bort.

http://www.dn.se/kultur-noje/kronikor/catia-hultquist-inte-latt-att-vara-man-och-vilja-diskutera-konsroller-i-sverige-2014/

Det är synd. Eftersom vi alla skulle vinna på att varken flickor eller pojkar diskrimineras. Att de får vara just flickor och pojkar och känna att de duger som de är.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: