Den som är utan synd må kasta den första stenen…

Så har den nya regeringen utsetts. Och trots kontroller så har man hittat att även dessa ministrar har syndat.

Miljöpartiets Per Bolund, finansmarknadsminister, berättade för Expressen att han har rökt marijuana och kört för fort. Även kulturministern Alice Bah Kuhnke, MP, har rökt cannabis och kört för fort.
– En gång har jag rökt marijuana, säger hon till Expressen och bekräftar att hon har åkt fast för fortkörning två gånger, vilket ena gången ledde till att hon blev av med körkortet.

Men va fan??? Var tionde person i Sverige har testat marijuana, sluta hyckla för fan! Vad ÄR det för ett land då man anser att detta är ett misstag som helst bör bestraffas? Är det samma tendenser som gör att man vägras anställning om man tillhör ”fel” parti även om man inte propagerar för partiet på jobbet?

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/mer-debatt-om-sverigedemokraterna_3959628.svd?sidan=8

I demokratier skräms man tydligen till tystnad… … och har man varit i Amsterdam ska man nog helst inte tala om det om man söker nytt jobb…

Morgan Johansson, S, nybliven justitieminister, uttalade sig som folkhälso- och socialtjänstminister 2005 om apatiska flyktingbarn, där han misstänkliggjorde barnens föräldrar. Uttalandena mötte skarp kritik från företrädare för Socialdemokraternas samarbetspartier.
– Han gör sig till tolk för fördomar, sa V-politikern Kalle Larsson då.
Kristina Persson, S, minister för strategi och framtidsfrågor samt nordiskt samarbete, avslöjade att hon betalt svart för både städning och barnvakt.
– Ja men det var länge sedan nu. Det var några gånger, städning under 70-talet och 80-talet. Barnvakt och så. Det var mindre belopp. Det var så länge sedan så jag minns inte, säger hon när hon får frågan av Expressen.

Men vem betalar barnvakten vitt? Och vilka tonåriga barnvakter deklarerar för det? Det är ju just inte sådana summor som gör att man kommer upp i skattepliktig inkomst, precis….

Nya civilministern Ardalan Shekarabi, S, var fram till 2005 ordförande i SSU, men tvingades bort från posten efter flera skandaler. 2004 avslöjade Upsala Nya Tidning att Shekarabi slussat pengar från en intern fond till hans personvalskampanj. Pengarna sattes in på ett hemligt konto och användes bland annat till taxiresor, alkohol och kontantuttag.

Känns lite mer allvarligt än att inte betala TV-licensen om man säger så. Men då en alliansrepresentant gör det så är det ju en skandal, såklart. Värre än om någon rödgrön förskingrar, då är det ett ”misstag som de vill glömma”.

Infrastrukturminister Anna Johansson, S, pekades ut som en av de ansvariga när Uppdrag granskning förra året avslöjade brister i den ekonomiska kontrollen i samband en fastighetsmässa i Cannes.
I reportaget framgick att Anna Johansson attesterat ett felaktigt kvitto åt Bertil Rignäs, vd i det allmännyttiga Bostadsbolaget. En lunchnota på 60 euro visade sig vid närmare kontroll vara ett svart damplagg i storlek 40.
Anna Johansson, som hade ansvaret att kontrollera kvittot, försvarade sig med att hon inte undersökt detaljer.
– Jag förstår att man tycker att det varit slarvigt och att man inte haft tillräcklig koll, säger Anna Johansson i en Expressen/GT.
I samband fastighetsmässan i Cannes hade kommunen också lagt närmare en halv miljon kronor på ”öppen bar” på lyxhotellet Carlton. Bertil Rignäs fick senare sparken.

Högre utbildning- och forskningsminister Helene Hellmark Knutsson, S, kritiserades 2004 av De Handikappades Riksförbund sedan Dagens Nyheter avslöjat att hon fått parkeringstillstånd för rörelsehindrade, trots att hon inte var det.

Miljöpartiets Mehmet Kaplan, som nu blivit bostads- och stadsutvecklingsminister, var så sent som i somras i blåsväder efter att han vid ett seminarium i Almedalen uttalat sig överslätande om Syrien-krigare. Kaplan liknade de som reser för att kriga i Syrien med frivilliga som deltog i finska vinterkriget. Kaplan backade sedan från uttalandet i en intervju med finska Hufvudstadsbladet.
Kaplan har även deltagit i Ship to Gaza och greps då av israelisk militär.
Expressen avslöjade i februari 2013 hur Sven-Erik Bucht, nybliven landsbygdsminister, har kampanjat mot alliansregeringen i svavelfrågan med hjälp av Svenskt näringsliv.
Annika Strandhäll, socialförsäkringsminister, kommer senast från uppdraget som förbundsordförande för fackförbundet Vision. I egenskap av ordförande valde hon att lägga den fristående förbundstidningen Vision under kommunikationsavdelningen och införde glesare utgivning.

http://www.expressen.se/nyheter/val2014/har-ar-felstegen-som-de-helst-vill-glomma/

Som sagt, en del saker är rätt allvarliga, annat är bara löjeväckande att de över huvud taget tar upp. För vilken människa är felfri? Vore vi perfekta och aldrig dummade oss, så skulle vi inte vara människor, vi skulle vara gudar. Och hur roligt skulle DET vara?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: