Så bra att de klargör det då!

Nu har DN då äntligen förklarat vad som menas med organiserat tiggeri. Och joddå, de medger att det är organiserat i den mening att familjer organiserar sig genom att dela upp sig på olika platser för att tigga, att de reser tillsammans och så vidare.

Men det är inte kriminellt att göra så.

http://www.dn.se/sthlm/dns-reporter-om-tiggeriet-i-stockholm/

Och DN klargör det hela genom att säga ungefär det jag har sagt hela tiden, trots att jag då inte är grävande journalist, nämligen att de flesta är här utan att begå brott eller vara utsatta för människohandel – men att de är organiserade i den mening att familjer till exempel kan köra bort andra tiggare från områden för att tigga. Och vad jag har förstått så är många av de våldsbrott som förekommit mot tiggare utförda av andra tiggare.

Patrik Cederlöf, nationell samordnare mot prostitution och människohandel, har också tagit emot uppgifter om att tiggare varit utsatta, skuldsatta och exploaterade. ”Men det är en svårighet för polisen att arbeta mot något som inte anses vara kriminellt.”

Han har också fått samtal om tiggare som är eller har varit exploaterade men det är inte mycket som polisen kan göra åt det i dagsläget.

Bilden han fått från polis i tiggarnas hemländer är just att tiggeriet är organiserat – i någon form.

– Det är klart att någon hjälper de här människorna med att komma hit. Polisen nere i Bulgarien och Rumänien har en tydlig analys av läget. De säger att ”de här människorna som ni träffar uppe i Sverige, de har inte råd att resa, majoriteten har inte ens råd att åka buss till närmsta stad”. Hur skulle de då kunna ta sig hit själva? Det behöver inte vara brottsligt för det men ofta är det någon organisatör bakom resan som gör pengar på det här, säger Cederlöf.

http://www.dn.se/sthlm/darfor-ar-det-sa-svart-att-ingripa/

Ja detta kan ju förklara varför det HAR hänt att jag har sett folk tala i mobiltelefoner modell smartphone trots att jag antar att folk i deras hembyar knappast har telefoner – folk är väl så urjävliga där så att zigenare inte får handla i affärer, man vet ju hur svenska romer behandlades då mina föräldrar var unga, om inte, så läs Katitzi-böckerna.

Andra gånger så undrar man hur de som har klumpfot eller saknar ben kan ta sig någonstans över huvud taget för att tigga. Det har jag också sett med egna ögon att det inte är alla som fejkar ett handikapp.

Men nog fan förekommer det brottslighet och utnyttjande av fattiga människor då det handlar om tiggeri. Många av tiggarna på Stockholms gator måste betala mellan 400 och 2.000 kronor för en tiggarplats till ledare för olika grupper som delat upp staden mellan sig. Ofta är de skuldsatta upp över öronen innan de ens satt sig ned på gatan. ”Jag betalar 1.000 för platsen, 2.000 för resan hit och 1.000 för en plats att sova”, säger en kvinna till DN.

http://www.dn.se/sthlm/sa-tvingar-de-tiggarna-att-betala/

Många av dem som kommer hit har inte den blekaste aning om hur mycket den summan motsvarar i bulgariska lev eller rumänska lei – de kan varken läsa, skriva eller räkna.

Andra personer som kommit till Stockholm för att tigga eller spela musik på egen hand berättar för DN att de under det senaste året blivit tvingade att betala en avgift till en ”okänd man som hälsat på”.

Detta tyder ju faktiskt på att många är hitlurade och skuldsatta. Det finns även uppgifter på att det ÄR grannar eller folk de känner som tiggarna står i skuld till – och då törs de ju inte berätta – man biter ju inte den hand som föder en! Och de som organiserar det hela bor också på gatan här i Sverige. Det skulle inte förvåna mig om de i SIN tur är skuldsatta.

Och sorry, men det lär inte bli mer pengar över till var och än om ÄNNU fler kommer hit. Tvärtom, skulderna kommer att öka.

http://www.dn.se/sthlm/sa-tvingar-de-tiggarna-att-betala/

Dessutom – ÄR det nu organiserat hitlurande av människor som man sätter i skuld, så ÄR det ju iallfall för mig lika med människohandel och prostitution och då KAN det ju fan inte vara lagligt. Iallfall borde det ju klassas som bedrägeri och ocker…

Konstigt i så fall att man varken hjälper dem till en bättre tillvaro i Sverige. Men det finns inga jobb och bostäder för dem här och skickar vi tillbaka dem till ett ännu värre helvete så är vi RASISTER!

Men bilderna går isär. Enligt Anna Silver, som driver föreningen HEM och har daglig kontakt med tiggare i Stockholmsområdet, finns ingen organiserad uthyrning av trottoarplatser.
– Det stämmer överhuvudtaget inte. Det har säkert förekommit några gånger att någon försöker tjäna pengar på en plats. Men det är inte organiserat på det vis som DN och Bienvenido Flores påstår, säger hon.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19644115.ab

Men var FÅR då DN och Bienvenido Flores sina uppgifter från, då?

Enligt polisen har det ”pratats om” att platser hyrs ut. Men inga anmälningar under de senaste två åren har kunnat leda till fällande dom.
– De här gränsfallen är väldigt svåra att bedöma. Jag kan inte svara på om det handlar om människohandel eller bara en dålig affär. I de fall som vi har haft uppe har vi inte lyckats få fram tillräckliga bevis, säger Per-Uno Johansson, chef för utredningsenheten på Gränspolisen.
Han bekräftar att de som anmälts ofta står i nära relation till tiggarna.
– Vi utredde några fall i somras som ledde till förhör. De inblandade hade olika relationer eller släktskap. Men det gick inte styrka att det handlade om människohandel. Även om det funnits uppgifter om hot och misshandel är det ord mot ord. Det finns inga vittnen och inga bevis.

Som om inte släktingar och grannar kan utnyttja varandra. Sorry, men ibland är folk jävligt godtrogna. Eller så vill de inte bli klassade som brutala fascister.

Man får väl utvandra till något land där det inte sitter tiggare i varteviga hörn…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: