I Sverige kan 90-åringar som gillar krukväxter åtalas för narkotikabrott

”För mig var det bara rara krukväxter”, säger en 90-årig kvinna i Gislaveds-trakten sedan polisen gjort husrannsakan i hennes bostad och hittat ett antal cannabisplantor.

Om det var ett tips utifrån eller om det var polisens spaningsgrupp som på egen hand nosat upp den aktuella knarkplanteringen är oklart, skriver Kvällsposten på nätet.

Kvinnan säger sig inte ha någon kännedom att det skulle vara knark i hennes krukor och det är oklart om hon kommer att åtalas för narkotikabrott. Om uppsåt saknas kan misstanke om brott avskrivas. Nu utreds var växterna kommer ifrån och hur de hamnat i kvinnans lägenhet.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/90arig-kvinna-odlade-cannabis/

Detta är en av många orsaker som gör att jag inte känner mig trygg i Sverige. Oavsett om tanten har låtit fågelfrö gro och fått fina växter som hon inte har en aning om vad det är eller om hon tar sig en tuting då och då för värk i en 90-årig kropp – man har INGEN rätt att straffa henne! Hade hon tagit ett glas vin eller haft vinrankor på balkongen så hade man inte kommit på tanken att straffa henne!

Så varför göra det då det gäller hampaväxter?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: