Jag behövde inte se Idol- jag vet ändå hur det gick

Som sagt – jag behövde inte se Idol ikväll – jag förstod ändå hur kvällen skulle förlöpa.

Det hela inleddes med en tyst minut för Tristan Björling.

– Det har aldrig tidigare känts jobbigt för mig att stå på den här scenen. Den här gången gör det det. Tristan Björling, som varit en stor del av det här programmet har gått bort. Tankarna går självfallet till de som lider allra mest just nu. Tristan, vi kommer sakna dig. Den här kvällen tillägnar vi dig, sade programledaren Pär Lernström i direktsändningen.

http://www.dn.se/mobildnse/kultur-noje/idol-inleddes-med-en-tyst-minut/

Och då bröt Per ihop. Inte oväntat alls.

– Han finns inte med oss längre. Vi är väldigt många som är väldigt ledsna och mår väldigt dåligt över det här. Våra tre vänner som ska sjunga här i kväll mår ganska dåligt, sa han. Och började gråta. Publiken gråter också.

http://www.expressen.se/noje/par-lernstroms-tarar-for-tristan-bjorling/

Så skulle Mollie Lindén, Josefine Myrberg och Lisa Ajax göra upp om de två finalplatserna.

Mollie kunde inte leverera som hon brukade. Inte heller konstigt att tonerna inte satt där de skulle och att hon verkade ha någon med sig i den bubbla hon går in i när hon framträder. Och juryn gråter.

http://www.expressen.se/noje/kronikorer/emma-malmlof/torkade-bort-en-tar-med-tristan-i-tanken/

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article19937757.ab

Den som fick lämna Idol var tyvärr min favvo Jossan. Inte heller det var oväntat. Redan från början fattade man att det var Mollie och Lisa som skulle gå till final. Jag tror inte heller att jag behöver se nästa veckas tävling. Ty redan innan tävligen ens var igång så stod det i tidningarna att Lisa Ajax kommer att vinna Idol 2014.

Jag hoppas dock att alla medverkande i Idol får det stöd de behöver med tanke på Tristans bortgång. Som för övrigt verkar lite mysko.

Tristan dog förra fredagen. Men familjen går ut med nyheten om hans död först i onsdags. Han skulle haft en spelning idag, och det verkar nästan som om familjen kom på detta och kände sig tvungna att tala om varför Tristan inte kommer dyka upp på den. Inte heller får man veta dödsorsaken. Hade han varit sjuk – varför detta hemlighållande, det är ju inte familjens fel. Hade det varit en drogöverdos så hade det nog sjutton kablats ut hur hemskt detta drogande är och att vi måste ta hårdare tag mot knarket som tar så många unga stjärnors liv. Därför tror jag på självmord. Det florerar rykten om att han hängde sig, att han egentligen var en kvinna och att hormonbehandligen gjorde henom deprimerad. Men detta om att han skulle vara transsexuell är OCKSÅ bara rykten!

Bara familjen vet sanningen. Och visst måste de få sörja ifred, men sorgen och undran bland alla Tristans fans blir inte mindre på grund av de konstiga omständigheterna.
Detta är nämligen MER konstigt än att folk bryter ihop i direktsändning.

Kanske ger tiden svar. Kanske inte. Och då får vi leva med det. Hoppas bara att Tristan har fått ro nu.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: