Noll koll hos vissa SD:are

Judar och samer är inte svenskar, anser Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder i en intervju i Dagens Nyheter.

http://www.metro.se/nyheter/sd-judar-och-samer-ar-inte-svenskar/Hdznln!X8C98sCaanswv8xAtGPFg/

Alltså – den killen verkar ju ha noll koll. Samerna fanns ju först i Sverige. Det är dessutom ingen nation utan en etnicites. Det finns samer som är ryssar, finnar , norrmän och svenskar.

Judar är dessutom en religiös tillhörighet. Det handlar lika mycket om vilken församling du tillhör som etnicitet. En del judar är av judisk härkomst men lever inte judiskt. Andra har konverterat och går i synagogan på sabbaten. Det finns svarta judar och blonda judar.

Näste sverigedemokrat, Tommy Hansson, tycker att det är okej att använda tortyr i extremfall.

http://www.metro.se/nyheter/sd-politiker-tjanstefel-att-inte-tortera-fangar-i-extremfall/EVHnln!svC57Q1JKDcA/

Där de har skämt ut sig mest i helgen är väl ändå att de vill registrera fångars ursprung. I en motion till riksdagen vill Kent Ekeroth, Sverigedemokraterna (SD), att lagen ändras och att Kriminalvården ska registrera om fångar som är svenska medborgare har en eller båda föräldrarna födda utomlands.
Jag hade kunnat fatta om det hade varit i ett syfte för att sätta in resurser för att folk inte ska hamna i kriminalitet, typ att det är viktigt at barn får ADHD-diagnos tidigt i livet. Man vet ju idag att antalet intagna som har ADHD är överrepresenterade mot icke-intagna som har ADHD.
Men nejjdå. Detta bör göras för att ”förstå samhällsutvecklingen eftersom kultur och värderingar inte försvinner bara för att någon erhållit ett medborgarskap”, skriver Ekeroth. Med andra ord – rent rassetugg!

http://www.metro.se/nyheter/sd-vill-registrera-fangars-ursprung/Hdznll!@VNeYw6MbOFATGmCMXdYdA/

Ja, invandrare ÄR överrepresenterade i brottsstatisriken, men det beror inte på ursprung och kultur utan på sociala förhållanden.

Det är bara att hoppas att detta får SD att gå bakåt i nyvalet.

Riktigt roligt är dock att vissa PK-journalister vill ha det till att SD ska registrera alla med minst en utlandsfödd förälder,som
Petter Larsson skriver i Aftonbladet.

http://www.aftonbladet.se/kultur/article20012410.ab

Hursomhelst, hoppas bara att SD ryker så det ryker! För nog är väl sådant här viktigare att ta ställning mot än vad man kallar galssar och bakverk – eller?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: