Kan man se vad verklig rasism är så är man rasist

Polisen Scott Goodwin har skrivit ett inlägg på Facebook där han menar att vissa invandrare måste sluta se sig som offer eller ta fram rasistkortet i tid och otid.

”Till er invandrare som skriker ‘rasist’ varje gång ni är ifrågasatta eller möter motstånd i livet – sluta med att dra upp ‘rasistkortet’ från översta fickan i er ‘offerkofta’. Varje gång ni gör det tar ni mycket ifrån invandrare som verkligen har blivit utsatta för rasism” skriver han.

”Jag har inte pekat ut någon särskild person, men jag har märkt i min roll som polis och jag har hört från andra att ofta när vi kommer till ett jobb och det är en invandrare som vi kommer till och det inte går på sättet som de vill, så är den första saken de säger: ”Du är rasist”. Jag säger inte att alla invandrare är så, bara ytterkanten”, säger Goodwin vidare.
”Och jag vill poängtera att det är samma sak när det gäller rasister, det är inte så att jag väger en grupp mot en annan. Jag tycker de är lika skyldiga till mycket av den diskussionen som pågår om rasism och invandring. Mellan de här två grupperna finns de flesta, svenskar och invandrare som vill leva ihop utan hat”.

I kommentarsfältet, dit rasister och ”offerkofta-invandrare” uppmanas att hålla sig borta från, finns över 400 kommentarer. De allra flesta positiva.

Men inte alla gillar vad Goodwin har skrivit. Calle Larsson är ordförande för organisationen Centrum mot rasism, som startades på uppdrag av regeringen. Han är väldigt kritisk mot inlägget och påpekar att rasism inte bara finns i partier, våldsgrupper eller ute på extrema högerkanten.

”De är förstås också rasister. Men rasism är även något som präglar vårt vardagsliv och hur vi ser och behandlar varandra. Det måste man ju väga in, och det gör man inte här”.

Calle Larsson menar också att man inte har någon kunskap om vad rasism är!

Men då kan han väl förklara det för oss!

”Spara rasismkortet till du behöver dem. Till du verkligen är utsatt för rasism, för då kommer vi och då gör vi allt vi kan för att hjälpa dig. Vi hatar rasism också. I inlägget skrev jag lika skarpt om rasister”, säger Goodwin och syftar på stycket:
”Till er RIKTIGA rasister – varje gång ni blottar era fula åsikter eller höjer era fula röster gör ni det svårare för alla era kära landsmän som inte är rasister. Plötsligt blir flera svenskar rasister i invandrares ögon när du säger att ni talar för ”svenska folket””.

Så med andra ord – Goodwin är ju knappast rasist. Men enligt de så kallade antirasisterna är väl alla svenskar rasister. Är inte en SÅDAN uppfattning rasistisk? Och har man DÅ någon kunskap och definition på vad rasism är?

http://www.metro.se/nyheter/kandispolis-offerkofta-invandrare-sluta-kalla-vanliga-svenskar-rasister/EVHoao!0zliQOB6A5es/

http://www.expressen.se/kvallsposten/kandispolisen-skrev-om-offerkoftor/

Polisen slår huvudet på spiken, om ni frågar mig! De flesta invandrare och svenskar vill ju faktiskt leva tillsammans i ett land utan hat!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: