Mjölk är farligare än marijuana

Amerikanerna är mer oroliga för hälsoeffekterna av opastöriserad mjölk än de är för marijuanans effekter på kroppen. Det visar en undersökning från Oklahoma State-universitetet. Tusen personer har fått svara på vad de tycker ska kontrolleras eller förbjudas i handeln, rapporterar Washington Post.

Tre av fem svarande var för ett förbud av försäljning av opastöriserad mjölk, medan knappt hälften var för ett förbud av försäljning av marijuana.

I Sverige är det förbjudet att sälja opastöriserad råmjölk i handeln, men bondgårdar får skänka eller sälja små mängder direkt till konsumenter. Livsmedelsverket varnar för att bakterier som ehec och campylobakter kan spridas genom opastöriserad mjölk.

http://www.metro.se/halsa/amerikaner-mer-radda-for-mjolk-an-marijuana/EVHoau!IZHHEByKssWf6/

Ja, jag måste säga att det är konstigt att jag lever med tanke på dessa larmrapporter som vi får oss till livs. Mina farföräldrar hade bondgård, och då jag var barn fick jag mjölk i glaset som kom direkt från kossan. JÄTTEGOTT! Det smakade grädde!

Men det finns ju orsaker till varför folk i de flesta kulturer inte dricker mjölk som vuxna. Vuxna bryter ner laktos sämre än barn, nämligen. Och det finns ju inga vuxna djur i naturen som dricker mjölk.

Dessutom utgör inte cannabis något problem för 99% av världens vuxna befolkning.

Tja, folk får väl börja dricka bhang lassi. Då slår man två flugor i en smäll…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: