Folk börjar tala om att sanningen är en annan

Anders Lindberg skrev i Aftonbladet att SD är islamofobins motor. Han skriver om Sverigedemokraternas nya partisekreterare Richard Jomshof, som 2013 skrev på Twitter: ”Nej ramadan är ingen svensk tradition. Islams vanföreställningar har lika lite i Sverige att göra som nazism och kommunism”.

Självklart är inte ramadan en svensk tradition. Julen är det förresten inte heller. Men det har funnits kristna i Sverige i 1000 år. Julen har firats i ett antal århundraden.

Vidare skriver Lindberg att varken islamofobi eller antisemitism är religionskritik utan rasism. Men nu råkar det faktiskt vara så att det finns kristna, muslimer och judar av alla färger och former – så varför tala om ras? Om man kränker någon som konverterat till kristendomen, islam eller judendomen – hur kan det vara rasism?

Kyrkor attackeras också, förresten!

http://www.expressen.se/gt/kyrkor-i-goteborg-stangdes-efter-hot/

Sant är dock att religionsfriheten inte är självklar.

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article20233193.ab

Men man undrar ändå varför journalister bara tar upp rasismen inom SD. Rasister finns ju även bland dem som röstar på andra partier.

Någon som heter Hans Bäckström kommenterar Lindbergs artikel:

”Grattis Anders Du hittade återigen ett sätt att beskylla rasismen eller islamofobin på Sverigedemokraterna. Har mycket svårt att se vad dom har med Södertäljehatet att göra. Du nämner själv Kristna assyrier som skyldiga. Hur många av dom är medlemmar i SD?

Om och om och om igen så läser jag era påhopp om att SD har rasistisk bakgrund.

Låt mig bara påpeka att det inte finns ett enda parti (utan miljöpartiet men vi återkommer till dom) som inte har ett förflutet i rasism. Svensk rasbiologi fån 30-60 talet var godkänd av riksdagen som då var socialdemokratisk.

Tattarupploppet i Jönköping på 40 talet tittade staten åt andra hållet.

Överklassen. Det vill säga moderater, folkpartister och Kristdemokrater var alla Nazistvänliga på den tiden då det begav sig. Centern har varit med och styrt i 8 år. Under dessa åtta år har vi låst in flyktingar i läger, vi har tillåtit att dom jobbar nätter på mc Donalds för tio kronor i timmen. Vi har gett dom jobb skola och en tro på framtid för att sedan efter tio år utvisa dom. Det är ren rasism.

Miljöpartiet å andra sidan har någon slags bakvänd rasism. Dom anser att invandrare ska ha större rättigheter men mindre skyldigheter än svenskfödda. Det är min bestämda uppfattning att sånt agerande tillsammans med det faktum att nuvarande regering vill kasta torskar som köper sex i Thailand i fängelse samtidigt som man vill låter återvändaren terrorister från isis får jobb och terapi, som skapar rasism.

Sen är förstås inte de politisk korrekta ”skriver precis så som samtidens människa tycker för stunden ” skribenter inte dåliga på att skapa hat dom heller.

Ni får gärna a yttrandefrihet bara ni inte säger nåt bra om SD.
ni får gärna ha en åsikt bara den inte år positiv för SD.

Jag röstar på SD för att jag vill begränsa invandringen.
jag vill begränsa invandringen för att vi varken har bostäder och arbete åt de som redan anlänt.
Jag vill begränsa invandringen för att skolan klarar inte av att lära de som kommit att läsa och skriva.
jag vill begränsa invandringen för att jag vill se att flyktinglägren försvinner och alla i Sverige bor i en lägenhet eller i ett hus som är deras boende permanent.
Jag röstar på SD för att jag vill se en fungerande integration innan vi belastar samhället med mer immigration.

Jag hatar inte invandrare.
Jag hatar inte inte flyktingar
Jag hatar inte någon på grund av deras religion.
Jag hatar bara att vi inte behandlar de nyanlända på lika vilkor som alla andra i vårt samhälle.”

Jag röstar inte själv på SD, men det ligger så otroligt mycket i det han säger!!

Men för att återgå till religionsfrihet. Många som HAR växt upp under sektliknande förhållanden är inte positiva till vad religionen kan ställa till med. Eller åtminstone vissa religiösa.

Kulturministerns utlovade satsning mot islamofobi kan få en för ministern oönskad effekt. Ökad kunskap om en del förtryckande islamiska praktiker kan inge samma rädsla hos vissa svenskar som gjorde mig så pass rädd att jag inte bara lämnade utan också vände mig mot islam, skriver Devin Rexvid.

Hela hans barndom blev han utsatt för islamisk indoktrinering.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/att-hata-islam-ar-inte-en-fobi_4279619.svd

Diskussioner om hur Sverige ska hantera hemkomna jihadister som stridit för IS i Syrien eller Irak håller nu på att landa i konkreta åtgärder. I slutet av 2014 lovade Mona Sahlin, regeringens nationella samordnare mot våldsbejakande extremism, stöd till IS-avhoppare. Nu överväger Örebros kommunledning ett förslag om att erbjuda jobb och psykologhjälp till ”hemkomna jihadister”. De som förtjänar stöd, solidaritet och inte minst upprättelse är inte hemkomna jihadister utan de som föll offer för eller har överlevt jihadisternas dödsmarsch i Irak och Syrien. säger Devin Rexvid vidare.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/forovaren-ska-inte-behandlas-som-offer_4260385.svd

Precis! Detta ger signaler som är fullständigt åt helsicke! Det är ett hån mot arbetslösa svenskar och mot folk som har flytt från dessa terrorister. Inte heller får jag speciellt stort förtroende för våra politiker som i ena fallet vill kriminalisera folk som köper sex eller röker på utomlands och i nästa fall vill ”belöna” folk som mördar och våldtar! I vissa fall kan jag tänka mig att det är samma politiker som stöder dessa vanvettsförslag!

Som ni säkert förstår så blir detta inte oemotsagt.

Om man kritiserar regeringen för deras försök att motverka både ogrundad islamofobi och islamism genom att öka kunskapen om islam, så tycker jag att det är en orättvis invändning mot regeringens goda avsikter, menar Kashif Virk.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/ratta-bilden-av-islam-behover-hallas-fram_4286553.svd

Har han samma åsikt om kristna sekter, tro?

Journalisten Åsa Beckman skriver i Expressen att en kvinna på tunnelbanan undrar vad det är för skit hon läser då hon läser en roman av Toni Morrison, som är svart. Ingen skulle ha kläckt ur sig något sådant för tio år sedan, men numera tycks det vara okej att säga vad som helst, enligt Beckman.

Folk tänkte så även förr. Men att folk säger det nu och låter sina känslor bubbla upp ÄR väl just för att man har lagt locket på. Folk reagerar på att de har tystats, precis som sker i diktaturer, och i alla demokraturer också förr eller senare.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/asa-beckman-plotsligt-har-alla-ratt-att-hava-ur-sig-vad-som-helst/

Nu börjar även politiker inse saker och ting. Jan Björklund har sagt att man måste kunna tala svenska för att få medborgarskap, det är inte första gången vi hör det från Folkpartiet. Han måste naturligtvis pudla, vad hade man väntat sig?

http://www.expressen.se/nyheter/jan-bjorklunds-slar-tillbaka-efter-kritiken/

Men vad är så konstigt med att man måste kunna tala en kulturs eller ett lands språk om man känner sig som en del av detta? Jag känner mig inte alltid som svensk eftersom jag inte alltid delar värderingarna här, men jag skulle inte kalla mig något annat eftersom språk ÄR en del av en kultur, en viktig sådan, och så länge jag tänker och drömmer på svenska så är jag svensk. De som gör det – då är det helt okej, då kan jag till och med tycka att det SKA vara så, men annars? Mer än EN gång har jag hört om fall (även bland aktiva antirasister, ska ni veta) där personer har fått medborgarskap och ändå kritiserat de människor som hen numera anser sig höra till på ett sätt som skulle anses vara rent rasistiskt om det hade yttrats åt andra hållet!!!

Centerns Annie Lööf vill ha en konkret integrationspolitik, fler jobb och ökad integration. Men hon kräver också att andra EU-länder tar ansvar för flyktingströmmarna.

http://www.expressen.se/nyheter/annie-loof-vi-ska-inte-vika-en-tum/

Jag bara väntar på att hon ska får skit för det.

Stefan Hanna och Hans Dahlgren, även de centerpartister (TUR att inte alla vill ge jobb åt IS-are!) menar att centerns flyktingpolitik hittills har varit ohållbar.

– Vårt parti har alltför länge förespråkat en mycket generös och human flykting- och migrationspolitik utan att på allvar samtidigt svara på frågan hur man som flykting på ett effektivt sätt kan nå egen försörjning genom arbete. Det är en ohållbar politik att förespråka ett generöst och omfattande flyktingmottagande samtidigt som vi ser att integrationen har stora brister vilket urholkar legitimiteten för vår politik, säger de.

Vad fick de höra då? Jo, att de var främlingsfientliga!

http://www.expressen.se/debatt/cs-flyktingpolitik-har-varit-ohallbar/

Hur kan man vara rasist om man vill att de som kommer ska kunna få bostäder, jobb och känna sig säkra här, jag bara undrar?

Inte heller BLIR det en bra tillvaro för de som kommer om de inte behöver lära sig svenska eller att samma regler gäller för dem som för oss andra.

Och JAG vill inte ha rasister varken på våra gator eller i vår regering bara för att man inte tillåts kritisera den politik som förs!

Gonatt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: