Sorry, men sexarbetare måste väl veta bättre än Roks

Pys Jakobsson är koordinator för Rose Alliances styrelse. Rose Alliance är riksorganisationen för sex- och erotikarbetare. Hon är väldigt kritisk till att Roks vill förbjuda sexköp.

”Roks använder Sverige och Norges utvärderingar av sexköpslagen som bevis på att lagen fungerar. Det är en imponerande förmåga till selektivt urval då dessa utvärderingar har blivit hårt kritiserade. Den svenska utvärderingen framhåller ett ökat stigma som någonting positivt och den norska utvärderingen konstaterar en ökning av polistrakasserier men fäster ingen större vikt vid det, och det verkar ju inte Roks göra heller.
Ytterligare selektivt urval finner man på Roks hemsida där det står ”Roks anser, i likhet med FN, att mäns våld mot kvinnor, våldtäkt, incest och prostitution, har sin förklaring i den maktobalans som finns mellan könen i samhället.” Att FN särskiljer på frivilligt sexarbete och trafficking utelämnas, liksom deras syn på våld mot sexarbetare och att WHO rekommenderar en avkriminalisering av sexarbetare och deras kunder”, skriver Pye Jakobsson

Med andra ord – att förbjuda folk att köpa sex stigmatiserar sexarbetarna ÄNNU mer. Inte heller får sexköpslagen folk att söka hjälp heller, snarare tvärtom.

Och hon som är sexarbetare måste väl ändå veta bättre än en radikalfeministisk organisation, vars förra ordförande Irene von Wachtenfeldt menar att män är djur. Undrar om även män som säljer sex är djur enligt dem?

Och nej, sex är ingen rättighet. Men kan man då säga att längtan och lust är fel? Är homosex fel? Ty om man inte har rätt till sex, så kan man ju faktiskt på samma grund hävda att visst, man får bli kär i folk av samma kön, men man får inte ha sex med dem eftersom sex inte är någon rättighet. Då kärlek kommer in i bilden, heterosexuellt eller homosexuellt, så BLIR folk utnyttjade i sina känslor och ger upp sitt själv, det är den erfarenhet jag själv har av det. Så på samma grund så borde man förbjuda datingsiter och ragg på krogen. Varför är sex något fult då pengar är inblandade och något fint då man gör det gratis, jag som asexuell bara undrar…

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/jamstalldhet/article20277488.ab

Visst tror jag många sexarbetare mår dåligt. Men inte alla. Och om man skulle förbjuda folk att jobba med något de inte mår bra av – då skulle nog de flesta jobb vara förbjudna? Vad är det som säger att en som jobbar som bagare inte skulle vilja jobba som skådespelare? Och så jävla lätt att byta jobb är det inte för andra heller…

Så varför ska man försvåra för de sexarbetare som faktiskt gillar sitt jobb? Borde inte de få göra det om de känner att de bestämmer över sina liv och sina kroppar? Precis som att droganvändning inte borde vara förbjudet, förbud skapar iallfall i dessa fall mer problem än vad en mer tillåtande attityd skulle göra.

Och ja, nu har jag inte barn i denna sjuka värld, men om mina syskonbarn, min mamma eller mina systrar skulle vara så konstiga att de gillade att ha sex och om de skulle vara så konstiga att de skulle komma på att det går att tjäna pengar på det, så varför inte?

Men det finns väl inte en enda på Roks som skulle fatta något sådant. Ty enligt Roks är man offer. Iallfall som heterosexuell kvinna.

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/brottochstraff/article20262015.ab

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: