Streckgubbar till final – men kakor kan jag vara utan!

Så har jag sett deltävling 4 i årets Melodifestival. Och då jag slår på TV:N så får jag jag veta vilka kvällar jag ska undvika på SVT. Nämligen onsdagar. Då blir det ett program som heter ”Bröllop med Kakan”. En person som anser att män är utvecklingsstörda och att de som har blommor i sitt hår är rasister klarar jag mig utan!

Desto härligare var det att se på Mellon. Programledarna är fortfarande outstanding, och pausnumret ”Här är låten som-” var ju bara helt LJUVLIGT kul!!!

Så till låtarna:

1. Midnight Boy sjöng om att vara sig själv och inte sträva efter perfektion var ett juckande utan like med pudelfrilla och bar överkropp. Nog doftade det 80-tal och nog såg man att han var påverkad av Depeche Mode. Till och med skyltdockorna på scenen verkade bara SÅÅÅ 80-tal. Detta kunde inte bli bättre än en sjundeplats.

2. Caroline Wennergren var RIKTIGT läcker och nog var det James Bond över det hela. Kändes dock svårtippat, med det blev en femteplats.

3. JTR sjöng pojkbandspop och de sjöng ju fan falskt! Dessutom gick ju hela låten i otakt. Det måste varit småtjejer som röstade denna deltävlings dagislåt till final.

4. Hasse Andersson sjöng en låt som har blivit anklagad för att vara japansk låtstöld. Men det doftade då svensk midsommar och dansband så jag nästan undrade om man fick visa detta på TV!. Men bidraget får trots allt en Andra chans.

5. Dinah Nah (di-na-na), som egentligen heter Malin Sundstöm har varit medlem i Caramell och jobbat med Dr Alban. Hennes favoritfärg är rosa. Rosa som hennes hår. Och här blir det ös och rave av!Dock skulle jag ha velt se mer koreografi i numret, det liknade mest ett aerobicspass. Mon nog kommer man att dansa till detta i sommar, även om det kanske inte bör åka till Wien och tävla. Helt okej att detta får en Andra chans.

6. Då Annika Herlitz dök upp i grön klänning (eller var det blå, eller röd?) så tänkte jag att ”nu blir det Disney”. Helt fel hade jag inte. Låten sade inte mycket, man skulle behöva höra den några gånger för att den skulle fastna. Okej, kan tänka mig dansa tryckare till detta efter att ha ravat loss till Dinah Nah, men det var snöflingor à la Frost och upphöjt podium à la Sarah Dawn Finer. Låten kom sexa.

7. Måns Zelmerlöw tävlade för tredje gången i Melodifestivalen. Kanske är det tredje gången gillt. Pinglan hoppas det. Denna låt är ta mej sjutton det bästa i denna tävling! Hur bara GJORDE de denna fantastiska ljussshow med streckgubbar, vingar och glitter?? Låten var catchy, Dannys Amazing, trallvänligt, raveig, nydanande – den hade ALLT! Detta bara SKA vinna hela tjottaballongen! Så det var SJÄLVKLART att den gick till final!

http://www.expressen.se/noje/melodifestivalen/mans-zelmerlow-och-jtr-direkt-till-finalen/

http://www.dn.se/kultur-noje/melodifestivalen/hanna-fahl-bland-det-snyggaste-jag-sett-pa-scen/

Annonser

1 Response so far »

  1. 1

    Tofflan said,

    Men du… Vill du se nåt riktigt bra på onsdagar rekommenderar jag Anja Kontors När livet vänder! Nya säsongen kör igång nu på onsdag kl. 20 i SvT2. Bara åtta stycken halvtimmeslånga/-korta program!

    I övrigt håller jag med dig fullständigt i din schlagerrapport!


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: