När blev ett korkat beteende en attack?

När Victor Ganguly, 20, såg att den äldre damen flyttade på hans väska på tunnelbanan frågade han varför hon inte bett honom att flytta den själv först. ”Hon sa ‘det var som fan, du kunde svenska, haha’”, berättar Victor.

Han stelnade till och visste inte vad han skulle göra. I stället reagerade flera resenärer runt omkring och en kille som satt mittemot Victor ska ha sagt ”menar du allvar nu?” till den äldre kvinnan.

http://www.metro.se/nyheter/rasistattacken-mot-victor-20-det-var-som-fan-du-kunde-svenska/EVHoce!Vdh6XmprWnauw/

Korkat att kvinnan att inte be killen att flytta på väskan. Själv skulle jag försynt ha bett på svenska att den som placerat väskan på sätet att flytta den. I regel fattar folk oavsett vilket språk de talar och oavsett om de kan svenska eller inte. Fattar de ändå inte så skulle jag väl upprepa på engelska. Reagerar de inte DÅ så blir det väl teckenspråk och gester. Fattar de inte ens DÅ – DÅ kanske jag själv skulle flytta väskan.

Bra att flera i tunnelbanan reagerade, och visst, korkad jävla fördomsfull kärring, men av Metro att kalla det för en attack är väl ändå att urvattna ett ord. Rasistattacker är Kristallnatten 1938 i Tyskland. Rasistattacker är Ku Klux Klan som attackerar svarta i USA. Rasistattacker är när folk försöker kasta ner mörkhyade från broar i Malmö inför ögonen på deras barn.

http://www.metro.se/nyheter/rasistattacken-mot-victor-20-det-var-som-fan-du-kunde-svenska/EVHoce!Vdh6XmprWnauw/

Det är ungefär som med ordet hat. Idag är man näthatad om någon inte håller med om det man skriver. Och sorry, men det ÄR skillnad om ni tycker att Pinglans inlägg är det mest idiotiska ni har läst på nätet eller om ni vill elda upp Pinglan.

Kram till er alla och sprid näktkärlek i stället för att hata – hat tar så mycket energi, vet ni…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: