Countrylegendaren Willie Nelson öppnar marijuanabutik

Wille Nelson slår mynt av det faktum att allt fler delstater i USA legaliserar marijuana. Nu planerar 81-åringen ett eget marijuanamärke vid namn ”Willie’s reserve” – liksom en butikskedja som ska sälja produkten, skriver The Guardian.

Nelson har länge varit öppen med att han puffar då och då, och i en intervju med The Guardian från 2012 sade han att han stödjer legalisering eftersom marijuana ”inte är en dödlig drog”.

För närvarande har fyra amerikanska delstater legaliserat marijuana: Washington, Oregon, Kalifornien och Alaska. I ytterligare 22 delstater är drogen avkriminaliserad i varierande grad.

http://www.svd.se/kultur/willie-nelson-oppnar-marijuanabutik_4442419.svd

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article20536484.ab

När kommer vi kunna uppleva den dag då någon som Hasse Andersson från Kvinnaböske öppnar något liknande i Sverige?

Sedan kunde man ju ha listat staterna rätt i artikeln. Varken Aftonbladet eller Svenska dagbladet verkar ha kolla på att det är i Washington och Colorado där det är lagligt att puffa mig veterligen. I Oregon och Alaska skulle man rösta för att kunna sälja cannabis i butiker. Har det skett? Washington DC och Florida skulle dessutom ha en omröstning om man ska få puffa för eget bruk och för att medicinsk marijuana ska få tillåtas. Har den omröstningen ägt rum? Berätta! Pinglan är nyfiken…

http://www.expressen.se/nyheter/fler-stater-i-usa-kan-gora-cannabis-lagligt/

Sedan kommer ju alltid dessa argument som att TÄNK PÅ BARNEN, GER NI ERA BARN TOBAK OCH CANNABIS – och? Skulle jag säga till er att det är väl lika skadligt för barn att växa upp i en värld där folk skjuter varandra i Göteborg, där tyska piloter tar 150 personer med sig i döden då han begår självmord, där IS-soldater våldtar kvinnor och barn, där ryska politiker förbjuder homosexuell propaganda och hur lätt som helst kan hota Sverige, där USA fortfarande leker världspolis, där en sådan sak som Andra världskriget kunde äga rum och jag därför inte skaffar barn – ja, då blir JAG kallad egoist!

Vilka är det som är egoister egentligen? De som ger fan i att knulla som kaniner utan sitter framför TV i lugn och ro och klipper en hövding eller de som skaffar fler barn till en överbefolkad värld än de klarar av och förfasar sig över att andra inte tar hand om dem? Jag bara undrar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: