Nån borde undervisa folk innan de får lov att föröka sig

Hur vissa som skaffar barn tänker – det fattar jag bara inte! Annegret Raunigk, en lärarinna från Berlin, är 65 år, har tretton barn – och väntar fyrlingar. ”Jag har tillräckligt mycket erfarenhet”, säger blivande fyrlingmamman.

Annegret har redan tretton barn där det yngsta är nio och det äldsta 44. Redan när den yngsta dottern föddes skapade hon rubriker som 55-årig föderska.

Nästan tio år senare är det dags igen. Både ägg och spermier kommer från donatorer och fostren växer inne i hennes livmoder.

http://www.metro.se/nyheter/annegret-65-vantar-fyrlingar-jag-har-erfarenheten/EVHodl!HuNd2GYR8nBVw/

Hur TÄNKER man då? Med så många barn kan det ju inte vara någon ofrivillig barnlöshet som man ångrar. Det finns ju faktiskt skäl också varför menopausen sätter in och kvinnor över 50 i regel inte kan föda barn. Inte ens om man är under 40 är det riskfritt att föda barn så varför riskera livet för att bidra till överbefolkningen i världen? Är det inte bättre att skapa bättre livsförhållanden och högre livskvalitet för oss som redan finns på denna planet i stället för att bli alltfler människor som ska dela på allt mindre resurser? Är det inte bättre att minska på barnafödandet i stället för att förgöra varandra i krig och terrordåd?

Det är inte bara i Tyskland som man tycks föröka sig bara för att man tycks ha någon form av identitetsproblem.

Matilda Sohl, 19, från Vårgårda tröttnade på stereotypa klädideal för små barn – och publicerade därför en bild på sonen Charlie, sex månader, i klänning och rosa rosett på sin blogg.

Matilda som själv varit mobbad i skolan beskriver sig själv i yngre dagar som en ”pojkflicka”. Därför är det extra viktigt att hennes son får frihet att klä sig som han vill i framtiden – även om denna gång var en engångsföreteelse för att markera att det är okej.

http://www.metro.se/nyheter/matilda-klar-sin-son-i-klanning-och-rosett-vara-ideal-ar-for-snava/EVHodj!irBBAdxKfZAs/

Om hon var mobbad i skolan för att hon var en pojkflicka, varför hänger hon ut ett barn som inte har en chans att välja själv? Vad är det som säger att inte denna ”engångsföreteelse” gör att barnet också blir mobbat i framtiden? Men vad kan man vänta sig av barn som skaffar barn? Är man 19 år så är man ju nästan bara barnet själv.

Det är skillnad om pojken SJÄLV kommer och säger att han vill ha rosa klänningar och rosetter i håret eftersom han har tjejkompisar och vill se ut som dom – men då föräldrarna prackar på den ett genustänk – det är väl lika sjukt som att en omvärld prackar på dem genusstereotyper – eller? Och är hon nu så normkritisk kan hon ju själv klippa håret, skaffa sig lösmustasch eller bära slips.

Inte heller måste etablerade ideal vara dåliga ideal.

Då folk kommenterar detta i Metro börjar hon tjata om att hon är den bästa mamma hennes son kan få. Men likförbannat är det som förälder du tvingar på dina barn DINA ideal. Oavsett vad barnet vill eller mår bra av.

Tro mig, jag har själv utsatts för att bli något föräldrarna ville att jag skulle vara, inte det som jag själv ville – eftersom det var normer de stod för.

Nej, folk skulle inte tillåtas att föröka sig utan någon slags utbildning… … alla borde inte skaffa barn som gör det idag…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: