De bästa låtarna kommer mot slutet

Detta sista program av Inför Eurovision Song Contest hade de bästa låtarna. Tydligen blir det bäst i slutet av deltävling 2.

Såhär lät det ikväll:

Israel – killen sjunger att han är en ”golden boy”. Är inte ”golden boy” slang för ”bög”? Eller vill han ha gyllene skor? Det är dock en glad låt med toner från Mellanöstern, och gör han ett bra framträdande så kan det gå långt.

Lettland – detta låter som något konstigt stycke komponerat för folk som dansar fridans. Lite som ”Euphoria” – fast i otakt. Och tjejen har en jobbig röst. Men även här – det kan gå bra med ett bra framträdande i Wien.

Azerbadjzan – HUR många låtar i en är detta? Det låter samtidigt som mellanmjölk – och just detta kan bli farligt, enligt juryn. Pinglan tror INTE att de vinner i år, men juryn tror att eftersom låten flirtar med allt och alla så kan det bli poäng från de flesta

Island – tjejen låter som Taylor Swift, alla småbarn kommer rösta på detta. Och jämfört med det mesta i denna tävling så kommer det att räcka långt, detta är absolut inte det sämsta.

Sverige – en video med karaoke-text som får Euoropa (och Australien) att sjunga med. Det är bara att hoppas att han är bättre än sitt nummer live och tar för sig. Heja Måns!

Schweiz – ”It’s my time to shine” sjunger hon, och jag tycker då inte att det är det sämsta denna tävling har att erbjuda. Dock trodde jag hela tiden att min telefon ringde under låten. Juryns åsikter var att detta var en sämre version av Islands låt.Hon ser sur ut fast hon menar att det är hennes tur att skina.

Cypern – för Pinglan är det kisspaus, men juryn är lyrisk och menar att detta är toppen. För min del finns det klart bättre musik i denna genre.

Slovenien- Pinglan går igång ordentligt på detta retro-stuk som har touch av både ABBA och disco. Detta är inte originellt i musiksammanhang men väl i ESC och det räcker långt och gott och väl.

Polen – Svårt söligt men snyggt framträdande av tjej som är förlamad efter trafikolycka. De måste göra något snyggt live, annars går Pinglan på toa igen.

Tyskland – detta retrostuk är sämre än Sloveniens. Kanske beror det på att killen som vann i Tysklands uttagning till ESC gav bort segern till tvåan som får tävla i Wien.

Övrig kuriosa – 8 bidrag i år har svensk inblandning. Detta säger lite om hur engagerade Sverige är i denna tävling. Här (liksom i Australien) är ESC stort!
Nu väntar vi på nästa vecka – schlagervecka!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: