Det känns inte naturligt för alla

Elin Lundgren, 37, har aldrig känt ett sug efter barn, eller ens ett större intresse för barn. Och hon är en av flera barnfria – som fått känna av den starka samhällsnormen som säger att hon borde vilja bli någons mamma.

Precis som det var för mig så insåg hon då hon var i 30-årsåldern att det där suget efter barn aldrig infann sig. Elin reagerar även på att en del menar att det skulle vara ett val, men för henne är det bara inte naturligt. Vilket jag kan fatta. Man skulle ju i så fall kunna säga att man väljer att vara heterosexuell till exempel, vilket ju vare sig heteros eller homos skulle hålla med om.

http://www.metro.se/nyheter/elin-37-vill-inte-ha-barn-det-har-aldrig-kants-naturligt/EVHoer!9yKvjeKL6Iyw/

Nuförtiden talar man iallfall om att det finns de som inte vill ha. För ett och ett halvt år sedan kom den helt fantastiska antologin ”Ingens mamma”. Och i januari sa komikern Özz Nûjen, 39, i SVT:s ”Stjärnorna på slottet” att han inte vill ha barn – vilket väckte reaktioner och kommentarer som att han kommer ändra sig när han ”blir störtkär”. Och senast i förra veckan skrev Rättviseförmedlingens grundare Lina Thomsgård en uppmärksammad kolumn om att självvald barnlöshet är en gåva till omvärlden.

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article20139591.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/linathomsgard/article20777615.ab

Elin är dessutom inne på min linje om att det faktiskt är oförskämt att påstå att det är meningen med livet att skaffa barn. För de som är ofrivilligt barnlösa är det hänsynslöst att påpeka vilka losers de är. För de som väljer bort så är det faktiskt så att meningen med livet inte är barn utan något annat och vem har rätt att döma.

De som skaffar barn på slentrian, antagligen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: