Mumsigt värre!

Så var semi 2 över i ESC. Denna gång var det 7 länder som skulle slås ut i stället för sex, som i förra semifinalen. Nervöst värre. Annars inte mycket att orda om. Programledarna som är 3 till antalet är – inte så bra. Och inte låtarna heller. (Däremot gillade jag en av programledarnas klänning i vitt med speglar på – iallfall såg det ut så.)

Litauen är först ut i semifinal 2. Det börjar med att bakgrunden ser ut som Makedoniens flagga. Och de är så nervösa så det syns inte på dem att de sjunger om kärlek. Men de var de första att gå till final också.

Irland folkomröstar om giftermål för homosexuella i morgon. Men det kommer nog inte gå så bra eftersom alla homosar är i Wien för att stöta irländska Molly. Hon var modig som tog på bin i ”vykortet”. Det var mycket guld och gröna skogar i ledbelysningen, men låten är trist som FAN. Tack och lov slipper vi både denna trista låt och de äckliga bina på lördag!

San Marinos deltagare fick dansa i ”vykortet”. Killen börjar med att säga ”no” och sedan hör man inte vad han sjunger – och tjejen KAN inte sjunga. Inte förvånande att detta är utslaget.

Montenegro får vi däremot se mer av, även om alla balkanballader låter lika. Och vad hade fioltjejen på huvudet? Men dansen och ljussättningen var AMAZING!

Malta gick inte vidare. Låten var tristare Hollands även om Malta hade en roligare ljussättning. Låten hade behövt vara mer uptempo, och då HADE Amber, sångerskan, ändå gjort om tävlingens andra ”Warrior”

Norge hade ÄNTLIGEN artister som kunde sjunga och stämmorna harmonierade med varandra. Men varför kommer jag att tänka på Edward & Bella? Men men, Twilight räcker. Iallfall till en finalplats på lördag.

Då tjejen från Portugal sjunger tänker jag på vampyrer IGEN! Och även om det lät BRA mycket bättre sångmässigt än i ”Inför”-programmet så är det fortfarande FALSKT! Vi slipper dock höra eländet en gång till.

Tjeckien har fått sammanlagt 9 poäng i ESC. Och även om inte denna fina mainstream-ballad är vidare i tävlingen så hoppas jag att det blev mer än 9 poäng i denna semi. Annars tog tjejen av sig skorna på scenen förgäves.

Israel ställer upp med en 16-årig kille (många väldigt unga i denna Eurovision) som dansar och sjunger i guldskor med vingar. Tyvärr fick Pinglan lite skämtvibbar av detta, men han är duktig. Och vi får höra textraden ”before I leave I will show you Tel Aviv” på lördag igen.

Lettland hade en VÄLDIGT annorlunda låt som lät som ”Euphoria” baklänges. Och snyggt framfört var det. Men kommer folk rösta på detta udda som musikexperterna kommer att älska. Den sista tonen var IMPONERANDE, och kanske var det den som gjorde att hon knep en finalplats.

Azerbajdzjan har en solförmörkelse i led-belysningen. Men ”hour of the wolf”- vargtimmen infaller väl på natten?? Men musikallåt än schlager, men helt okej. Den får vi höra igen i övermorgon.

Islands sångerska var så sockersöt så det förslog! Den rosa tyllklänningen med stenar på toppen gick hem hos mig! Läckert också med fotspår och ringar på vattnet på scengolvet. Hon kan dessutom sälla sig till skaran ESC-sångerskor som uppträder barfota. Men hon kan inte vinna, eftersom Island inte är med i finalen.

Med i finalen däremot är Sverige. Och jag hade blivit förbannad om inte denna enda RIKTIGT bra låt i denna semin hade gått vidare. Bra scennummer med lite andra steckgubbar, och Måns Zelmerlöw är en av de bättre sångarna i tävlingen i år.

Schweiz hade en tjej som menade att det är hennes tur att skina. Och nog fick jag härliga divavibbar av henne! Gillade låten litegrann, men den är utslagen.

Cypern bjuder även de på retrovibbar. Det var helt genialt att börja numret i svartvitt. Balladen har vi dock hört förr. Killen kan sjunga och gissa var Grekland ger sin tolva på lördag, då vi får njuta av denna igenkänningsfaktor igen.

Sloveniens sångerska lider av rampfeber, så hon har hörlurar på sig då hon uppträder, då kan hon låtsas att hon är i studion. Låten är en härlig retrolåt, kommer att tänka på disco à la 1972. Det är tidigt 70-tal som hennes ”brudklänning” påminner om. Dansarnas glittertrikåer begriper jag mindre. Röstade gånger på detta och det lönade sig, Slovenien sjunger på lördag igen.

Polen hade en i mitt tycke lite för svår låt. Men precis som i fallet med Finland – detta visar att det är en tävling för alla! Härligt! Även denna sångerska var klädd i vit ”brudklänning” och kören hade vita korta 60-talsklänningar. Vi får njuta av detta på lördag igen!

Pinglans barndom är här för att stanna!

Och mumsigt värre att ”Mums-Mums” är i final!! Nu väntar vi på helgen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: